Música per a orgue i saxofon per tancar el VI Festival Internacional Orgue de Montserrat

Aquest dissabte els germans italo-suïssos Faggioni presentaran un programa nou i suggerent, on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència que cal conèixer

Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:35h
Dissabte 10 de setembre, a les 21h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el darrer concert del VI Festival Internacional Orgue de Montserrat, que optarà per la innovació. L'orgue dialogarà amb el saxofon, instrument dels darrers incorporats a la formació clàssica de l'orquestra. Els germans italo-suïssos Faggioni presentaran un programa nou i suggerent, on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència que cal conèixer. L'entrada serà lliure.

Fabio Faggioni, al saxofon, i Stefano Faggioni, a l'orgue, interpretaran el programa següent:

- Guy de Lioncourt (1885-1961): Tres melodies gregorianes: Clémens rector – Puer natus est – Pascha nostrum

- Denis Bedard (1950): Sonate I: Intervenció – Barcarola – Humoresque

- Johann S. Bach (1685-1750): Preludi de coral Wir glauben all an einen Gott, Vater: BWV 740 a cinc veus i doble pedal (orgue sol)

- Giorgio Paris (1953): Alio modo sulla Sequenza Dies Irae de T. da Celano

- Alarich Wallner (1922-2005): Ludium I – Ludium II – Ludium III

- Cant medieval sacre armeni d'autor anònim: On ets, Mare meva?: Oh Senyor, obre'ns la porta de la Teva Misericòrdia!

L'entrada al concert, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, serà lliure. També es podrà seguir, a partir de les 22h, a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local i en directe per Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat). Catalunya Música, que també dóna suport al FIOM, l'enregistrarà i l'emetrà més endavant.

Des de 2011, l'estiu a Montserrat té so d'orgue i molts artistes d'arreu del món han pogut tocar aquest instrument inaugurat l'abril de 2010 i "ens han enlairat l'esperit amb l'art dels més grans compositors", com assegura el director artístic del FIOM, el P. Jordi-Agustí Piqué.

Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l'Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, compta amb la col·laboració de Reale Seguros, i està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l'assessorament de l'organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat.