L'estelada tornarà a dividir el consistori en l'acte oficial de la Diada a Manresa

Com a l'any passat, el PSC i Ciutadans no assistiran a l'acte de la plaça Onze de Setembre perquè no s'hi senten convocats | Democràcia Municipal dóna suport a l'acte malgrat que enguany no podrà ser present a l'ofrena floral

Ofrena floral dels grups municipals a la plaça Onze de Setembre, l'any passat
Ofrena floral dels grups municipals a la plaça Onze de Setembre, l'any passat | Aina Font Torra
Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat el 09 de setembre a les 18:51h
El proper diumenge, 11 de setembre, a les 11 del matí, tindrà lloc l'acte institucional per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça Onze de Setembre de Manresa. Com va passar en la Diada de l'any passat, el fet que una estelada presideixi l'acte comportarà que ni PSC ni Ciutadans no hi assisteixin perquè no se senten convocats, segons han assegurat a NacióManresa.

Els representants del grup municipal del PSC assistiran a l'acte que es fa a Sant Fruitós de Bages, on s'hissa una Senyera, i els representants de Ciutadans faran el mateix amb un acte convocat pel partit a Premià de Mar, al Maresme. Per la seva part, el representant de Podem - Democràcia Municipal, Dídac Escolà, donarà suport a l'acte com va fer el 2015, però no podrà ser present a l'ofrena floral.

Pel fet que Manresa forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i per acord de Ple de 18 de juliol de 2013, la simbologia serà presidida per una bandera estelada. L'acte s'iniciarà amb Ball d'Homenatge ala Diada de Catalunya. A continuació hi haurà un parlament de Jordi Corrons, president d'Òmnium Bages, que glossarà la Diada. Seguidament, hi haurà el parlament de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l'ofrena floral de l'Ajuntament, institucions i de les entitats manresans que s'hi adhereixin. L'acte serà conduït per la periodista Pilar Goñi i comptarà amb la presència de representants de la delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya central i del Consell Comarcal del Bages.

L'acte preveu també l'actuació d'un dansaire de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages, que farà el Ball d'Homenatge, una dansa sòbria creada pel coreògraf Joan Serra i el músic Jaume Arnella, amb l'objectiu de manifestar el reconeixement a persones i institucions i per donar la benvinguda.

El Cant del l'Himne Nacional de Catalunya anirà a càrrec de les diferents corals de Manresa: Capella de Música de la Seu, Cor parroquial de Sant Josep del Poble Nou, Coral Eswèrtia, Coral Font del Fil i Orfeó Manresà, dirigides per Mireia Subirana, i amb Montserrat Lladó al teclat. Finalment, totes les persones que ho vulguin podran ballar la sardana La Santa Espina, amb la col·laboració de sardanistes del Grup Sardanista Dintre del Bosc i del Grup Sardanista Nova Crida.

L'Ajuntament convida les entitats i associacions de la ciutat a participar en l'acte i adherir-se a l'ofrena floral. Per garantir una bona organització, es demana a totes les entitats que tinguin previst fer una ofrena floral, que ho comuniquin com a màxim el dia 9 de setembre al telèfon 93 8782313 o a l'adreça [email protected]