La Mediterrània arrencarà amb una triple inauguració que combina tradició, innovació i participació

Un videomapping mostrarà el resultat de la creació col·lectiva que la Fira ha propiciat amb "Cadàver Exquisit" | Els noruecs Frikar Dance Company mostraran l'aposta per la dansa d'aquesta edició | El Teatre Kursaal acollirà la trobada entre dos grans mestres de l'acordió: Kepa Junkera i Chango Spasiuk

Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat el 08 de setembre a les 16:25h
Kepa Junkera serà un dels protagonistes de la inauguració de la Fira Mediterrània
Kepa Junkera serà un dels protagonistes de la inauguració de la Fira Mediterrània | Desfolca't
La Fira Mediterrània arrencarà el proper 6 d'octubre amb una triple inauguració. La proposta consisteix en tres espectacles que subratllen les facetes essencials de la fira: tradició, innovació i participació. Els tres espectacles han estat coproduïts per Fira Mediterrània i són d'estrena absoluta. La innovació anirà a càrrec dels noruecs Frikar Dance Company que a tres quarts de vuit del vespre ballaran durant 15 minuts sobre la façana de l'Ajuntament a 30 metres d'alçada amb la música en directe del trompetista franco-català Raynald Colom. Tot seguit, a les vuit, la participació es veurà plasmada en el resultat del projecte Cadàver exquisit, que combina viodeomapping, creació col·lectiva i dansa comunitària. En aquesta proposta, Fira Mediterrània ha proposat a quatre artistes destacats que participin a cegues en la creació d'un espectacle de forma lúdica i col·laborativa.

Així, David Carabén ha escrit un poema inspirat en imatges relacionades amb el concepte de festa popular. Mercè Sampietro l'ha recitat i Cabo San Roque ha compost una peça musical a la qual ha sumat l'enregistrament de la veu. Amb aquest material, Toni Mira està creant un espectacle audiovisual i coreogràfic, amb un important treball comunitari amb els Gegants de Manresa i un grup de persones grans.

Els artistes han fet el seu treball de creació a partir de la peça que els ha arribat a les mans, sense tenir coneixement, ni de la identitat de qui ha intervingut ni de la seva motivació emocional i creativa. El resultat és un espectacle breu, de 10 minuts de durada, que es veurà a la Plaça Major, tres vegades durant la Fira.

I a les nou del vespre, a la sala gran de teatre Kursaal, la Fira Mediterrània comptarà amb la inauguració del concepte de tradició amb Mar de Fuelles, un projecte que uneix dos dels millors acordionistes, Kepa Junkera –a la trikitixa d'Euskadi- i Chango Spasiuk, tocant el chamamé del nord d'Argentina.

És la primera vegada que Junkera i Spasiuk es trobaran en un escenari i serà per presentar el seu projecte conjunt, un espectacle que neix del desig dels dos músics de trobar-se i compartir els seus mons musicals, llunyans per la distància i molt propers per l'instrument. Després de Manresa, passaran per Madrid el dissabte 8 d'octubre i per Barcelona l'11.