La PAHC denuncia que el govern incompleix els compromisos presos en matèria d'habitatge

L'entitat critica que el consistori encara no ha redactat un nou Pla Local d'Habitatge

Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:30h
La PAHC Bages ha emès un comunicat en el qual denuncia "l'incompliment dels compromisos" que l'Ajuntament de Manresa va prendre, en el seu moment, en matèria d'habitatge. Segons l'entitat, "ens pensàvem que amb l'entrada d'ERC al govern s'executarien els compromisos que els dos grups municipals [CDC i ERC] van signar el passat 11 de juny del 2015, en els quals es responsabilitzaven d'actualitzar de manera immediata el Pla Local d'Habitatge per ser aprovat abans d'acabar el 2015". 

Uns compromisos que, recorda la PAHC, ja va adquirir el govern de CiU l'any 2013, moment en el qual el consistori "es va comprometre a aconseguir que les entitats financeres cedissin els pisos buits a l'ajuntament per emergències socials", diuen, i que l'any 2014 va ratificar en una nova moció en la qual el govern va manifestar que multaria els bancs que mantinguessin els pisos buits i que redactaria un nou Pla Local d'Habitatge.

"L'ajuntament, que disposava des del mes de juliol de 2014 del llistat dels bancs que tenen els pisos buits, i que en la moció de juliol de 2015 afirmava que eren 693, encara és l'hora que hagi  posat la primera multa a cap dels gran tenidors de pisos buits", critica la PAHC.

L'entitat, a més, exposa que en una de les reunions de la Taula d'habitatge es va donar a conèixer el pla de treball per a la redacció del Pla Local d'Habitatge (a càrrec de l'empresa GMG plans i projectes). Un pla de treball que, segons els denunciants, "preveia tenir enllestida la diagnosi del Pla Local d'Habitatge el 12 de juliol d'aquest any". "A dia d'avui no tenim ni Pla, i l'ajuntament no té regidor d'habitatge que ens doni explicacions", expressen, tot lamentant que "a les nostres assemblees segueixen arribant-hi famílies sense ingressos ni habitatge a les quals, ni l'ajuntament ni l'Agència d'Habitatge ofereixen solucions".