La calorada no dóna treva i marca les màximes més altes de tot l'estiu al Bages

Artés ha tingut una temperatura màxima de 39,3ºC i la resta d'estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya han passat dels 38ºC | A nivell de Catalunya, Vinebre ha arribat a uns excepcionals 41,6ºC, rècord de tot l'estiu al país

Redacció
04 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:10h
Aquest setembre està registrant unes temperatures inapropiadament altes
Aquest setembre està registrant unes temperatures inapropiadament altes | Adrià Costa
Les cinc estacions automàtiques que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té al Bages han marcat aquest diumenge les màximes més altes de tot l'estiu superant les temperatures de juliol i agost, en un setembre que comença marcant xifres històriques de calor.

Si una trentena llarga de les més de cent estacions automàtiques que el SMC té repartides a Catalunya van marcar aquest dissabte les temperatures més altes en un mes de setembre des que se'n pren registre -fa entre 30 i 40 anys, depenent de l'estació-, aquest diumenge ha marcat un nou rècord ja que, si més no al Bages, les màximes han superat amb escreix les temperatures de fa 24 hores.

Artés ha registrat uns increïbles 39,3ºC a 2/4 de 2 del migdia. Cardona i el Pont de Vilomara registraven 38,7ªC; Castellnou de Bages tenia una màxima de 38,3ºC i Sant Salvador de Guardiola, 38,2ºC. Fora de la xarxa del Meteocat, l'observatori de la Culla a Manresa registrava 37,6ºC, però una mínima a la matinada altíssima de 17,1ºC. L'observador particular de Castellbell i el Vilar ha anotat aquest diumenge 38,8ºC, la temperatura més alta que ha registrat en els 20 anys que les recull.

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a tot Catalunya, a les cinc de la tarda destaquen els excepcionals 41,6ºC de Vinebre (Ribera d'Ebre), la màxima de l'any a Catalunya, seguit dels 40ºC al Masroig (Priorat). A Benissanet els termòmetres han pujat fins als 39,7ºC, mentre que a Torroja del Priorat s'han assolit els 39,6ºC.

Per a dilluns es preveuen unes temperatures similars, amb màximes lleugerament més baixes.
Arxivat a