Montserrat acull una reunió de la Congregació Benedictina Sublacense-Cassinesa

Se celebra del 30 d’agost al 3 de setembre i hi participen els superiors de dotze monestirs i cinc cases dependents distribuïts entre Espanya, Portugal, França, Colòmbia, Brasil i Puerto Rico

Reunió del Capítol Provincial de la Província Hispànica de la Congregació Benedictina Sublacense-Cassinesa
Reunió del Capítol Provincial de la Província Hispànica de la Congregació Benedictina Sublacense-Cassinesa | AbMontserrat
Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:52h
Del 30 d'agost al 3 de setembre se celebra al Monestir de Montserrat la reunió del Capítol Provincial Ordinari de la Província Hispànica de la Congregació Benedictina Sublacense-Cassinesa. El Capítol Provincial està presidit pel P. Abat Visitador, càrrec que des de l'any 1996 ocupa el P. Abat Josep M. Soler. Els altres membres del Capítol Provincial són els superiors majors de tots els monestirs que pertanyen a la Província Hispànica, un delegat escollit per cadascuna d'aquestes comunitats monàstiques, els superiors de les cases dependents, els membres del Consell del Visitador i el Prefecte d'Estudis de la Província.

Actualment, formen part de la Província Hispànica dotze monestirs i cinc cases dependents, distribuïts entre Espanya, Portugal, França, Colòmbia, Brasil i Puerto Rico. Concretament, es tracta dels monestirs de Samos (Galícia) –amb la seva casa dependent de Mayagüez (Puerto Rico)–; El Paular (Madrid); Estíbaliz i Lazkao (Euskadi); Valvanera (La Rioja); Montserrat (Catalunya) –amb les seves cases dependents del Miracle (Solsonès, Catalunya) i Cuixà (Conflent, Catalunya Nord)–; Medellín i Guatapé (Colòmbia); Ponta Grossa i Santa Rosa (Brasil); Santa Brígida (Canàries); i Singeverga (Portugal) –amb les seves cases dependents de Lamego i Porto (Portugal). Aquesta és la primera ocasió en què participen en el Capítol Provincial els monestirs de Santa Brígida i Singeverga, incorporats darrerament a la Congregació Sublacense-Cassinesa.

En el Capítol Provincial, els seus membres tindran l'ocasió de compartir l'estat actual de les seves respectives comunitats i de la Província, a la vegada que es discutiran diversos temes importants per a la vida de la Província, com la presentació de la nova edició de diversos textos canònics i litúrgics. També es realitzaran dues reflexions més en profunditat, la primera serà sobre els criteris de discerniment dels nous candidats a través d'una conferència del P. Isidoro M. Anguita, Abad de Huerta; la segona reflexió serà sobre la cultura individualista actual i la vida monàstica, que tindrà com a ponent el Dr. Joan Estruch, sociòleg.

El primer dia del Capítol Provincial, la missa conventual votiva de l'Esperit Sant ha estat presidida pel P. Abat Josep M. Soler, Abat de Montserrat i Visitador. El darrer dia, dissabte 3 de setembre, la missa conventual serà presidida pel P. Guillermo Arboleda, Abat de Medellín i Abat Administrador de Guatapé.

En finalitzar el Capítol Provincial tindrà lloc, a l'Abadia Primacial de Sant Anselm de Roma, el Congrés d'Abats, que reunirà del 3 al 16 de setembre tots els abats i superiors benedictins del món. Posteriorment, també a Roma, del 17 al 23 de setembre, se celebrarà el Capítol General de la Congregació Sublacense-Cassinesa, al qual també hi participarà el P. Josep M. Soler, en condició tant d'Abat de Montserrat com de Visitador de la Província Hispànica.