Quatre «cors salats» per celebrar els 50 anys de Festa Major al Castell de Cardona

La coral Nova Harmonia de Sallent, La Romança de Callús, la Societat Coral La Llanterna de Súria i la Coral Cardonina cantaran el proper diumenge a 2/4 de 6 de la tarda

Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:54h
El primer cap de setmana de setembre es commemorà el 50è aniversari de la restauració de la capella de sant Ramon Nonat al Castell de Cardona que va significar l'inici de la festa que anualment se celebra en honor d'aquest sant català a la fortalesa cardonina. Una data que enguany coincideix també amb el quarantè aniversari de la inauguració del Parador Nacional de Cardona. 

Per tal de festejar-ho solemnement, entre altres actes, la comissió organitzadora, integrada per la Parròquia i l'Ajuntament de Cardona, ha impulsat la celebració d'un gran concert protagonitzat per quatre històrics cors de la comarca: la coral Nova Harmonia de Sallent, La Romança de Callús, la Societat Coral La Llanterna de Súria i l'amfitriona Coral Cardonina. Quatre formacions agermanades pel salat mineral que abunda a les entranyes dels seus municipis i que, se'ns dubte, ha contribuït a amanir el caràcter de les seva expressió musical. Un recurs preuat que va auspiciar la construcció de l'imponent castell cardoní a l'època medieval i que encara avui és una de les principals fonts de riquesa a la Catalunya Central: la sal. 

És per això que, sota un mateix batec salat, els quatre cors bagencs desgranaran un ambiciós i selecte programa, integrat per una gran varietat de peces i cançons que abraçaran un ampli espectre estilístic, cronològic i geogràfic. La cita serà a l'emblemàtica col·legiata de sant Vicenç que corona la fortificació cardonina, el diumenge 4 de setembre, a les 17.30h. La entrada serà gratuïta.
Arxivat a