Els manresans El Fugitiu, semifinalistes del concurs de maquetes Sona9

Les semifinals en directe se celebraran durant el setembre a l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i a les Festes de la Mercè

ACN
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:26h
El grup manresà El Fugitiu és un dels nou semifinalistes de la 16a edició del concurs de maquetes Sona9. Quatre ho són per votació popular: Miaú (Rumba-Reggae, Vilafranca del Penedès), Iuh (Folk-Rock, Barcelona), Rúpits (Soft-Rock, Gironella) i Paper de Plàstic (Pop, Barcelona). I cinc elegits pel jurat, que són El Fugitiu (Rumba-Reggae, Manresa), Lakaste (Pop-Folk, Figueres), Geografies (Rock, València), Retirada! (Post-Rock Barcelona) i Chet (Pop-Folk, Barcelona). El Fugitiu està format per Carles Badia (baix i acordió), Joan Garcia (guitarra, percussió i veus) i Eudald Camprubí (caixa flamenca, guitarra i veus).

El dissabte 3 de setembre, el festival Acústica de Figueres donarà el tret de sortida dels concerts semifinals amb les actuacions de Miaú, Lakaste i El Fugitiu. El Mercat de Música Viva de Vic acollirà dissabte 17 els grups Iuh, Geografies i Rúpits, i el divendres 23 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè i el BAM de Barcelona es podrà veure en acció als grrups barcelonins Paper de Plàstic, Chet i Retirada!

En aquestes actuacions, els artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, les dues proves encarregades pel Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un poema d’un autor novell proposat per l’organització del concurs. De les tres semifinals en directe sortiran els 5 grups que passaran a la darrera fase del concurs, darrera cita prèvia a la final del Sona9 de mes de novembre.

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc amb la direcció d'un productor professional. Els finalistes també obtindran diferents premis com la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, així com material musical. També accediran a una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una mini-gira de concerts promocionals.

El Concurs de Maquetes Sona9, la plataforma més important de la música emergent en català, està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Canet Rock, el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.