Descobrir dedica el seu número de setembre al Pla de Bages

Portada del Descobrir del mes de setembre
Portada del Descobrir del mes de setembre | Descobrir
Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:01h

Portada del Descobrir del mes de setembre Foto: Descobrir

El número de setembre de Descobrir està dedicat al Pla de Bages, amb un reportatge escrit per les manresanes Miriam Santamaria i Susana València i la callussenca Pepa Mañé en que es detaca que és una de les comarques amb més tradició vitivinícola del país. De fet, el número també inclou una Guia de l'enoturisme del Pla de Bages, escrit per Lluís Tolosa i Clara Antúnez.

Tot i així, el reportatge destaca altres característiques interessants de la comarca, com la seva gastronomia i restauració, el seu valor paisatgístic, amb Montserrat sempre de fons, i també les iniciatives que s'han engegat amb els productes de proximitat i els productes de la terra. El Geoparc de la Catalunya Central també mereix el seu espai a la revista.

El reportatge, però, també té espai per a la crítica al país pel desconeixement que té del Bages. Descobrir destaca que "la condició de punt neuràlgic en les condicions de l'interior del Principat ha deixat Manresa i el seu entorn fora dels mapes de la gastronomia més selecta" i conclou que encara, hores d'ara, la comarca és una gran desconeguda per a la gent de la zona metropolitana.

El número de setembre de la revista Descobrir ja es pot trobar als quiscs. Les fotos del reportatge són d'Òscar Rodbag.