Els Tirallongues tornen a carregar un castell de vuit 18 anys després

Els Tirallongues carregant un 4 de 8 diumenge per Festa Major
Els Tirallongues carregant un 4 de 8 diumenge per Festa Major | Tirallongues
Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:04h
En la diada castellera de Festa Major de Manresa els Tirallongues van tornar a carregar el 4 de 8, divuit anys després d'haver-lo carregat per primera vegada, i tal i com va passar aquell mes de novembre del 98 es va carregar bé i quan s'estava descarregant la construcció va cedir i el castell va fer llenya, quedant així com a carregat. Les colles que van acompanyar els manresans en aquesta actuació varen ser els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa.

En ple migdia va començar l'actuació a la Plana de l'Om amb els pilars de benvinguda que van fer les 3 colles; 3 pilars de 4 que van fer els Tirallongues, 2 pilars de 4 els Castellers de Terrassa i un pilar de 4 els Bordegassos.

Obrien rondes els manresans que van optar pel castell fort; moltes expectatives s'havien generat amb el 4 de 8 ja que durant la setmana els assajos havien anat molt bé. Però a vegades les coses no acaben d'anar d'allò més bé i la colla es va quedar amb el goig d'haver-lo carregat i amb les ganes de poder-lo descarregar. En segona ronda els Tirallongues van descarregar sense problemes un 5 de 7, i en la tercera ronda van descarregar un 7 de 7 paradíssim. En la ronda de pilars els de la camisa ratllada van descarregar un vano de 5 (un pilar de 5 amb un pilar de 4 a cada costat).

Els castellers de Terrassa van descarregar un 5 de 7, una torre de 7 i un 4 de 7 amb agulla, acabant l'actuació amb un pilar de 5. I els Bordegassos de Vilanova van descarregar un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla i un 4 de 7, amb un pilar de 5 en ronda de pilars.

Malgrat la caiguda del 4 de 8 els Tirallongues van celebrar la diada pel fet d'haver recuperat el castell més alt que havia fet mai la colla. Els Tirallongues han treballat molt aquest castell durant tot l'any, i el fet d'haver-lo portat a plaça amb garanties de descarregar-lo ja es pot considerar un èxit. Ara cal continuar treballant en la mateixa direcció i quan hi hagi una altra oportunitat tornar-ho a provar ja que dins la colla hi ha el convenciment que aquest castell es pot descarregar.