La campanya «Et porto al cor» es fa present al Castell de focs

18000 persones van assistir-hi, segons un càlcul fet per primera vegada per l'Ajuntament

Més de 18.000 persones han assistit al Parc de l'Agulla per seguir el Castell de focs
Més de 18.000 persones han assistit al Parc de l'Agulla per seguir el Castell de focs | Àlex Gómez Ribera
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 9:34h
El març passat l'Ajuntament de Manresa va llançar una campanya per millorar l'autoestima dels manresans anomenada Et porto al cor. Des d'aleshores s'ha fet present en diversos actes de la ciutat i diumenge també es va apercebre en un dels esdeveniments més destacats de la Festa Major.

El piromusical va començar amb la música La llum que portes dins, banda sonora de la campanya, composada per la banda manresana Gossos i dedicada a la ciutat. La música va anar acompanyada, com és lògic, de pirotècnia. Alguns dels petards d'aquesta primera part, en esclatar, tenien forma de cor vermell, recordant el logotip de la marca Manresa, cor de Catalunya, vinculada a aquesta campanya. El Castell de focs va anar alternant diverses músiques amb referents internacionals però també grups i cantants més propers com Luis Eduardo Aute, Macaco o Lax'n Busto amb la cançó Que boig el món cantada pel manresà Salva Racero.

Sens dubte, el Castell de focs és l'acte més multitudinari de la Festa Major. Tot i aquesta evidència fins ara no se n'havia mesurat mai l'assistència. És per això que aquest any l'Ajuntament ho ha fet per primera vegada. Es calcula que ahir van assistir al parc de l'Agulla 18.807 persones. Per fer aquest càlcul es va anar contant el nombre de gent que entrava per les diferents portes del parc entre les 5 de la tarda i les 10 del vespre.

L'acte va durar un quart d'hora, i, durant aquesta estona, es calcula que es van cremar uns 204 quilos de pólvora preparats per Pirotècnia Igual. 
 

Vista general d'un dels laterals del Parc de l'Agulla durant el Castell de focs. Foto: Àlex Gómez Ribera