Una Sant Domènec més buida que altres anys acull el concert estrella de la Festa Major

La banda de nova creació, Animal, va debutar a la capital del Bages amb el seu primer disc, "Més enllà de les paraules"

Animal va ser el cap de cartell del concert de la Festa Major de Manresa
Animal va ser el cap de cartell del concert de la Festa Major de Manresa | Àlex Gómez Ribera
28 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 9:33h
Des de fa tres anys, el darrer dissabte de Festa Major la Plaça Sant Domènec acull algun grup català de moda, encara que no estigui dintre del panorama musical del moment. Fa dos anys va trepitjar l'escenari de la plaça on jau Cal Jorba el grup manresà Gossos, i l'any passat ho van fer els Lax'n'Busto. Enguany, el protagonista d'inaugurar la nit va ser el conjunt Animal, creat pel músic de Sant Quirze del Vallès, Gerard Aledo, que, aquest mes de febrer va treure a la llum el seu primer disc, Més enllà de les paraules. Després d'ells va actuar la banda de rock, ska i reggae AlQuadrat i finalment, van tancar la nit musical els manresans Sherpah.

Tot plegat va començar a les onze del vespre, amb una Sant Domènec més poc poblada que altres anys. De fet, i a diferència dels dos grups que van actuar els anys 2014 i 2015, Animal acaba de començar la seva carrera musical i és normal que no cridi a tanta gent ni a tantes generacions diferents com ho van fer Gossos o Lax'n'Busto en el seu moment. Només amb tu és la seva cançó estrella, amb gairebé 500.000 reproduccions a l'Spotify i més de 600.000 al Youtube. Molta gent coneix aquesta peça però desconeix qui en són els autors. D'aquí un temps, això segur que ja no passarà.

Animal, doncs, i davant d'un ambient més aviat jove i familiar, va fer un repàs de totes les cançons del seu repertori, d'estil pop i reggae, amb tocs de soul i folk. En molts moments del concert, Aledo -màxim exponent de la banda- va fer participar el públic demanant-li que l'ajudés a cantar algun tros d'alguna melodia. Aquesta complicitat que el cantant de la banda va crear amb els espectadors, va fer que aquests darrers cantessin i ballessin, encara amb més èmfasi, peces que s'han fet tant famoses com Només amb tu, Fets a mida o Més enllà del món.

Per acabar, la darrera cançó que va interpretar la banda de nova creació va ser un remix de diverses melodies extensament famoses (Billie Jean, I want to break free o Stand by me) que s'anaven entrelligant les unes amb les altres.

AlQuadrat i Sherpah

Després d'Animal, els següents a pujar l'escenari de la Sant Domènec van ser els membres d'AlQuadrat, un grup del qual, curiosament, Gerard Aledo n'era el vocalista abans que comencés el seu nou projecte. Actualment la banda es compon de vuit músics i la veu protagonista ha passat a ser la d'Àlex Pont. Si en el cas d'Animal el concert d'aquest dissabte a Manresa va ser un dels (relativament) primers de la gira, l'audició dels AlQuadrat era la penúltima de la gira Alegría i Verbena Tour, que és la que ha donat a conèixer el seu últim CD, Gente Conectada.

Durant el concert, que no va fer omplir més la plaça, la banda també va repassar temes dels seus antics senzills, Presente i Mose. La gent que estava escoltant el grup de Sant Quirze del Vallès i de Sabadell estava totalment entregada i se sabia perfectament les cançons que s'anaven succeint, fet que va provocar que un cop acabessin la seva actuació, el públic es quedés amb ganes de més.

Finalment, i a un quart de tres de la matinada, els manresans Sherpah van envair l'espai amb els seus característics ritmes llatins que feien ballar el més quiet de la plaça. La formació, el novembre passat va iniciar una gira commemorant el desè aniversari de la seva creació (10 anys, 10 sales), i la va finalitzar aquest mes de maig a la sala Stroika de Manresa, acompanyada del seu habitual públic fidel, que també ho va ser aquest dissabte.

El conjunt manresà va interpretar temes de tots els seus discos i també va deixar anar alguna sorpreseta: "ara cantarem una cançó que fa pocs dies que vam enregistrar", expressava Marta Casas, la nova veu femenina de la banda, en substitució d'Alba Marbà. Aquestes petites perles musicals fan entreveure que, d'aquí no gaire temps, potser la banda de la capital de Bages fa delir els seus fans més incondicionals amb un altre disc ple de ritme i de vida com els que ha tret fins ara.