L'Esbart Manresà porta les seves coreografies a la plaça Major

La nova direcció artística, principal novetat de l'actuació d'aquest any

L'Esbart Manresà ha dansat aquest divendres en el marc de la Festa Major
L'Esbart Manresà ha dansat aquest divendres en el marc de la Festa Major | Àlex Gómez Ribera
27 d'agost del 2016
Actualitzat a les 3:21h
Com cada divendres de Festa Major, l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages va pujar a l'escenari de la plaça de l'Ajuntament per fer l'actuació més especial de la temporada. El públic va omplir la zona de cadires i el seu voltant per seguir les coreografies de dansa tradicional. Enguany la principal novetat del grup era l'estrena de la nova direcció artística, després de diverses temporades en que el grup ha estat dirigit per Joan Manel Miquel, des de fa uns mesos aquest ha estat rellevat per Jordi Gros, fins fa poc dansaire de l'entitat.

Sota el nom de Tradidansa 2016, l'Esbart Manresà va començar l'espectacle amb La dansa de Castellterçol i va continuar amb altres coreografies com Somniant Vilafranca o Complicitats. Després es va fer A Son Temps, basada en diverses danses mallorquines. Per tancar l'espectacle es va representar El ball de Gitanes del Vallès, una de les danses més conegudes del repertori del grup de dansa tradicional.

A part de la tradicional actuació del divendres, el grup de dansa organitza aquest diumenge al matí un assaig per ensenyar a ballar El ball del Rossinyol i La Bolangera, les danses manresanes que l'esbart va recuperar l'any de celebració del seu centenari. Les danses es faran el mateix diumenge, després de la ballada de la imatgeria.