La consulta de la CUP sobre qui ha de governar Monistrol de Calders es farà el 18-S

La papereta preguntarà als monistrolencs si prefereixen un govern com el d'abans de la moció de censura de només la CUP, o l'actual de PDC-MDI

L'exalcalde, Ramon Vancells, i la regidora de la CUP, Alba Baró, després d'haver-se aprovat la moció de censura
L'exalcalde, Ramon Vancells, i la regidora de la CUP, Alba Baró, després d'haver-se aprovat la moció de censura | Pere Fontanals
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:25h
La consulta que la CUP volia fer des del govern de Monistrol de Calders a mode de qüestió de confiança sobre la seva gestió entre tots els veïns, la manté ara ja des de l'oposició després que el passat 9 de juliol PDC (CDC) i MDI (vinculat a ERC) aprovessin una moció de censura contra la gestió de Ramon Vancells i el seu equip e govern.

Els de l'esquerra alternativa, però, senten el suport dels veïns i per això ja han editat els cartells per cridar a la consulta que convocaran el proper diumenge 18 de setembre, de 9 del matí a 8 del vespre. La pregunta ja no demanarà sobre la gestió del govern de la CUP, sinó sobre preferències de govern: Quin govern vols per a Monistrol?, i tindrà dues possibles respostes CUP en solitari o PDC-MDI.

La votació es farà en una única urna que s'instal·larà a la placeta de davant de l'Ajuntament. En cas de pluja, s'instal·laria a la Sala Petita del Centre Recreatiu. Per gestionar-la durant tot el dia s'establiran quatre torns "entre gent que no tincgui adscripció política per evitar suspicàcies", ha assegurat l'alcalde Ramon Vancells.

El passat 9 de juliol Monistrol de Calders va viure un ple extraordinari per debatre una moció de censura contra l'alcalde Ramon Vancells, de la CUP, presentada per CDC i MDI -vinculada a ERC-. Degut a que la CUP governava en minoria, amb 3 regidors de 7, les altres dues formacions, amb 2 regidors cada una, van imposar la seva majoria. CDC i MDI van argumentar, principalment, que el govern no els tenia en compte per res, i la CUP, que no havia passar res que justifiqués una moció de censura.