Sant Fruitós redueix l'endeutament municipal un 3% en un any

La liquidació de l'exercici del 2015 de l'Ajuntament posa de manifest que el consistori ha rebaixat l'endeutament i ha augmentat les inversions i el romanent de tresoreria

Redacció
25 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:29h
La gestió econòmica de l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha permès reduir l'endeutament municipal de 2015 un 3% respecte el període 2014. Amb aquesta reducció l'ajuntament pot mantenir els serveis de l'anterior període a banda de generar noves inversions necessàries per al municipi i els ciutadans.

La liquidació de l'exercici del 2015 mostra que el consistori ha augmentat en un 27% el romanent de tresoreria respecte l'any 2014, passant a tenir més de 2,8M d'euros, el que permetrà realitzar noves inversions sense haver de recorre a l'endeutament bancari. Des del govern es valora que "aquestes xifres demostren que l'ajuntament és capaç de generar inversió i despesa pròpia".

L'apartat d'inversions ha augmentat un 29,2% respecte el període anterior, fet que permetrà que es reverteixin els diners cap al ciutadà. A banda, les xifres també posen de manifest que l'ajuntament ha estat més eficient en la despesa de serveis, ja que aquesta partida s'ha disminuït en un 6%.

En aquest mateix sentit, la Diputació de Barcelona ha emès un estudi de diagnosi econòmica i financera dels ajuntaments adherits a l'ens, on es destaca que l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta unes xifres per sobre la mitjana. Per elaborar l'informe s'han tingut en compte 3 factors: l'equilibri econòmic, el romanent i l'endeutament. 

De l'informe se'n desprèn que el consistori santfruitosenc supera a la mitjana, en positiu, en els 3 aspectes analitzats. L'objectiu d'aquest informe és el d'aportar elements per tal de vetllar per l'assoliment d'un adequat equilibri financer de cada ajuntament.