Sallent tindrà bus i camí escolar a partir del curs 2016-17

El servei d'autobús continuarà actiu prioritzant als infants menors de 8 anys i aquells que tinguin més distància entre el centre i el seu habitatge

Redacció
24 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:03h
L'Ajuntament de Sallent oferirà dos serveis alternatius per acompanyar els sallentins/es a les escoles a partir del setembre.

El servei d'autobús continuarà actiu prioritzant als infants menors de 8 anys i aquells que tinguin més distància entre el centre i el seu habitatge. El transport manté les parades (Estació, Balmes, Catalana, Pl. Catalunya, Camp de Futbol, Verge de Fussimanya, Escoles) i els horaris del curs anterior. Aquest servei segueix tenint un cost econòmic.

Per altra banda, una enquesta realitzada a les famílies, realitzada pel Consell Escolar Municipal, considera viable crear un servei de camí escolar a peu per infants majors de 8 anys amb monitors/es contractats pel consistori. El recorregut comptarà amb 4 itineraris diferents, cobrint la totalitat de la població, per trams amb poca fluïdesa de vehicles garantint la seguretat vial gràcies a la incorporació de la senyalització adequada. Aquest servei és gratuït. Els itineraris seran els següents:

- Passeig Guillem Viñas, Pl. Catalunya, Pl. de la Verdura, Escoles.
- Josep Potellas, Pl. Generalitat, Prat de la Riba, Escoles.
- Milà i Fontanals, Catalana, Pl. de la Verdura, Escoles.
- Secretari Bonet, Prat de la Riba, Escoles.

Informació i inscripcions

Malgrat les edats indicades, l'Ajuntament s'adaptarà a les necessitats de les famílies que requereixin el servei, algunes de les quals s'han reunit amb l'alcalde i la regidora d'Educació per acordar una solució a la problemàtica. Una altra finalitat és minvar el trànsit en hores puntes. Al llarg del curs escolar s'anirà valorant el funcionament dels serveis per tal d'adequar-los a les necessitats i usos que s'observin i sorgeixin.

Les inscripcions s'obren el dia 1 de setembre, de 9 a 14h, a les oficines de l'OMIAC situades a l'Ajuntament de Sallent.