L'Alternativa aplicarà un protocol de resposta a les violències sexistes

Acció Lila ha impulsat aquest document que aplicaran en cas de denúncia de la persona afectada o d'una tercera persona

Membres del col·lectiu Acció Lila durant la presentació del protocol
Membres del col·lectiu Acció Lila durant la presentació del protocol | Pere Fontanals
19 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:07h
"No és no", però també "em fas mal", "deixa'm en pau", o "estàs begut". La violència heteropatriarcal és sempre més subtil del que estem acostumats, i encara més en ambients d'oci nocturn "quan l'alcohol i altres substàncies desinhibeixen, i els rols de víctima i agressor es difuminen o fins i tot poden confondre's". És per això que sota l'impuls d'Acció Lila, aquest col·lectiu feminista i tots els que formen part de la Festa Major Alternativa han definit un protocol davant d'aquest tipus d'accions, "davant d'aquesta violència", que s'aplicarà mentre duri la festa.

És un protocol que hores d'ara encara no es farà públic i que s'aplicarà des de les barres de les barraques sempre que la persona que s'hagi sentit agredida o una tercera persona, ho denunciï. Abans, s'ha comunicat i fet formació entre els membres de l'organització per tal de coordinar la resposta adequada a cada cas. A tota la plaça hi haurà cartells que recomanen com actuar davant d'una actitud molesta de caràcter masclista, homofòbica o que discrimini per algun motiu de preferència sexual, amb la voluntat que siguin més fàcilment detectades actituds d'aquesta mena entre el públic de la FMA.

En aquests cartells s'aconsella com donar resposta a aquesta violència, però des d'Acció Lila s'insisteix que "en qualsevol cas, si no se'n surt, la persona afectada que vagi a qualsevol barra i a partir d'allà s'aplicarà el protocol". Des de l'organització també confien que amb la cartelleria i l'aplicació del protocol es visualitzin més els casos que es donen d'aquest tipus de violència.

La Festa Major Alternativa comença aquest divendres amb el Cercatasques, però el gruix d'activitats que apleguen més públic, tindrà lloc entre dimecres i diumenge de la setmana entrant