Recullen signatures per fer que l'Ajuntament retiri els bancs de la plaça Gispert

Els impulsors de la iniciativa asseguren estar cansats de les actituds incíviques que s'hi viuen a l'entorn | Denuncien que s'hi ven i consumeixen drogues dures, que s'hi fa "botelló" i que sovintegen les baralles amb arma blanca, entre altres molèsties

Unes veïnes descansen als bancs en litigi
Unes veïnes descansen als bancs en litigi | Toni Francitorra
19 d'agost del 2016
Actualitzat el 20 d'agost a les 12:59h
Comerciants i veïns de la plaça Gispert estan cansats de l'ambient que es crea al voltant dels bancs que hi ha sota l'arbrada i que fa la convivència impossible segons han denunciat a través d'un escrit que han repartit per la zona i que demana "la retirada dels bancs" que hi ha a la plaça. La idea d'aquest escrit és recollir signatures entre els veïns per portar l'escrit a l'Ajuntament.

Segons el document, a l'entorn d'aquests quatre bancs, situats al davant del Cafè l'Havana, s'hi consumeix i ven "droga dura", s'hi fa "botelló", sovint hi ha "insults i amenaces cap als treballadors dels comerços de la plaça", s'han registrat baralles "amb ampolles trencades i navalles", "no es respecte el descans dels veïns", porten gossos "sense lligar i sense morrió", embruten amb "pixarades" els mateixos bancs i els portals, i a més a més tot això ho viuen amb "total impunitat".

El document conclou que l'única manera d'escampar aquestes persones és "amb la retirada dels bancs per part de l'Ajuntament" i amb fer complir "l'ordenança de civisme". Aquest és un fet que no és nou a la plaça Gispert. Ja l'estiu passat van tenir un problema similar quan cada vespre s'hi asseuen una quinzena de persones que tenen aquesta actitud. Al llarg del dia, els bancs són aprofitats pels veïns amb normalitat.

La setmana passada aquest mateixos bancs van despertar amarats d'oli i amb tanques i cintes de l'Ajuntament rodejant-los. Ara, alguns comerciants i veïns reclamen a l'Ajuntament que els retirin per evitar el sedentarisme d'aquestes persones que tenen les actituds incíviques.
 

Estat en el que es van despertar els bancs la passada setmana. Foto: Marc Mordillo