El servei d'Ocupació de Sant Vicenç troba feina a disset usuaris de gener a juliol

El municipi millora a poc a poc les xifres de desocupats i ara en suma 680, 116 persones menys que l'any passat

Redacció
05 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:35h
Sant Vicenç de Castellet corregeix a poc a poc la tendència negativa dels darrers anys i aconsegueix reduir la xifra de persones en situació d'atur de manera notable. Les darreres dades de juliol indiquen que al municipi hi ha 680 persones aturades, un 17,43% de la població activa. Respecte l'any passat s'ha reduït aquesta xifra en 116 persones. L'Ajuntament accentua els esforços per aconseguir generar noves oportunitats al municipi en aquest context. De gener a juliol el servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha gestionat una trentena d'ofertes de treball i ha aconseguit inserir disset usuaris que no tenien feina.

Plans d'ocupació

En paral·lel, l'Ajuntament ha redoblat els esforços per oferir contractes temporals a persones en situació d'atura a través dels plans d'ocupació de la Diputació de Barcelona. Un total de 25 persones, majoritàriament joves, s'han beneficiat d'aquesta oferta amb contractes d'entre tres i quatre mesos. A més, s'han inserit dues persones més amb contractes de sis mesos de durada a través del programa Rubik del Consell Comarcal del Bages i s'han contractat quatre persones amb contractes de sis mesos també, en aquest cas a través del Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Nous autònoms

L'Ajuntament també bonifica les empreses que contracten persones en situació d'atur al municipi. En aquest cas s'han contractat tres persones de gener a juliol. Finalment, les subvencions per als nous professionals autònoms que comencen un projecte han beneficiat set professionals que han emprès una activitat.