Sanpedor es torna a aplegar a l'ermita per celebrar la Festa de Santa Anna de Claret

Santpedor ha celebrat la Festa de Santa Anna de Claret aquest dimarts
Santpedor ha celebrat la Festa de Santa Anna de Claret aquest dimarts | AjStp
Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 6:32h
El pla de l'ermita de Santa Anna de Claret ha acollit aquest dimarts al matí l'aplec popular que protagonitza el programa festiu en honor a Santa Anna, patrona de Santpedor. La missa a l'aire lliure ha comptat amb una participació multitudinària de santpedorencs i santpedorenques que no han faltat a la tradició. Enguany ha estat la darrera missa en honor a Santa Anna presidida pel rector de la parròquia de Sant Pere d'Or. 

La festa ha començat de bon matí, amb les matinades pel casc antic, a càrrec dels Grallers de Santpedor, per animar els participants que, a les 6 del matí, han fet camí des de la plaça Gran fins a l'ermita de Sant Francesc que enguany oferia una imatge totalment renovada després de les obres de rehabilitació que s'hi han portat a terme durant el darrer any i mig. Des d'aquest punt ha començat, a les 7, la caminada popular de pelegrinatge a les ermites, encapçalada per la bandera de Santpedor i l'ofrena que l'alcalde, Xavier Codina, va entregar ahir al vespre al rector, durant l'acte simbòlic de renovació del Vot de Poble que es va portar a terme a la plaça Gran.

Durant l'acte, l'alcalde Xavier Codina, va aprofitar per fer un petit acte de comiat a qui ha estat rector de Santpedor durant els darrers 9 anys, mossèn Joan, que va dirigir també unes paraules d'agraïment a la gent congregada a la plaça Gran. Les paraules del rector van precedir la mostra de cultura popular i de ball tradicional de Santpedor que va comptar amb les actuacions dels castellers, els Picarols, la Colla Gegantera i la colla sardanista Aires d'Or. Enguany també va actuar la colla dels Bous de Foc.

La renovació del Vot de Santa Anna, aquest dilluns al vespre, va donar el tret de sortida al programa d'actes de la festa que ha culminat avui amb l'aplec i la missa, durant la qual la Societat Ocellaire, entitat abanderada enguany, ha entregat la bandera de Santpedor juntament amb l'ofrena perquè presidissin l'ofici religiós que s'ha celebrat a les 9 del matí. Durant la missa, la colla sardanista Aires d'Or ha ballat la sardana ‘A Santa Anna de Claret', del mestre Joan Lázaro. L'aplec s'ha tancat amb l'esmorzar de germanor a base de pa i botifarra.
Arxivat a