El Bàsquet Manresa ja ha fitxat vuit jugadors serbis des del 2010

Contrasta amb els només dos que havia contractat fins llavors

Aleksandar Cvetkovic serà una peça important del nou ICL Manresa
Aleksandar Cvetkovic serà una peça important del nou ICL Manresa | ABA
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 6:26h
Sèrbia s'ha convertit en un mercat recorrent per al Bàsquet Manresa els darrers anys. Després de l'arribada del base Aleksandar Cvetkovic ja en són vuit des de la temporada 2010/11. El més destacat de tots ha estat Dejan Musli el curs passat. La bona temporada del pivot no va passar inadvertida i l'Unicaja de Màlaga l'ha contractat enguany per un fitxa que multiplica unes quantes vegades la que percebia al Nou Congost. La resta no passaran a la història del club. Cap d'ells ha tornat, de moment, a la lliga Endesa. S'uneixen a Boban Petrovic i Sayo Sarancic, que si bé van jugar amb passaport iugoslau a la dècada dels 80 eren serbis L'escissió als Balcans encara no havia començat. 

Va obrir el foc a l'època moderna Milan Majstorovic. Va ser el clar exemple de jugador professional, que tenia clar el seu rol. Ajudat per un equip que es va mantenir sense patir en excés, va complir però no va seguir al Bàsquet Manresa. Tenia experiència a la lliga ACB després del seu pas per Bilbao. Després se'n va anar a Alemanya i Polònia. 

Dos anys més tard va arribar Nemanja Aleksandrov. Un antiga promesa que va suplir Charles Ramsdell, lesionat de gravetat. L'equip manresà anava a la deriva i el descens era inevitable. Un fitxatge difícil d'entendre i que només va originar una despesa a les complicades arques del club. També va capbussar-se a la Bundesliga. 

La temporada següent qui va arribar fou Marko Lbujicic. El base va substituir Dominic Waters, que va marxar cap a Alemanya. El serbi se'l recorda més per la seva connexió amb els Fora Dubtes que pel seu rendiment. Va retornar al seu país i al darrer any se l'ha vist per les pistes de Macedònia.

Dejan Musli ha estat el més destacat de tots els serbis que han passat pel Nou Congost. El seu agent, el seu compatriota Misko Raznatovic, va fer servir el Bàsquet Manresa com a llançadora i la jugada va sortir bé a totes les parts. Els bagencs van disposar d'un puntal sense el qual la salvació hagués estat impossible, el jugador ha aconseguit un bon contracte i l'agent, se suposa, una bona comissió. A més, Musli va ser l'MVP numèric de la fase regular però una votació va atorgar el premi a Ioannis Bourousis.

Després del fiasco de Jermaine Thomas la temporada passada, Milos Milisavljevic havia de conduir la nau manresana. Un perfil de jugador jove, amb projecció, conegut d'Ibon Navarro i que havia d'usar Manresa com a punta de llança a una rica carrera professional a Europa. Contra el Gran Canaria va patir una greu lesió després de només haver disputat només quatre partits. No hi ha notícies del seu destí actual. 

Nemanja Jaramaz va ser el fitxatge sorpresa del darrer tram de curs 2015/16. Un exterior que ja rondava pel cap de Pere Romero feia temps però que era inabastable en termes econòmics si no era per una contractació curta. Va debutar amb bona nota a Múrcia, on els manresans van sumar una victòria vital. Després es va anar diluint. 

Petar Aranitovic i Aleksandar Cvetkovic, companys al Partizan de Belgrad, han estat els últims serbis a arribar a Manresa. El primer ha signat per tres temporades i el segon per només una. Quin camí seguiran?
Arxivat a