Els Castellers de Santpedor aconsegueixen el seu primer castell aixecat per sota

Els Castellers de Santpedor a Santa Cristina d'Aro
Els Castellers de Santpedor a Santa Cristina d'Aro | CSantpedor
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 7:11h
Els Castellers de Santpedor van assolir una nova fita en la seva encara curta existència. Per primer cop, la colla de la camisa daurada va descarregar un tres de sis aixecat per sota. Aquesta construcció, que feia més d'un any que no intentaven, portava mesos a la retina dels bagencs. Els darrers assajos havien anat molt bé i només calia prendre la determinació de dur-la a plaça. A la diada de Santa Cristina d'Aro va ser el dia. Amb molta concentració, els Castellers de Santpedor van anar pujant pis a pis fins aconseguir alçar el castell. La baixada va ser molt ràpida i en cap moment va haver-hi perill de caiguda. L'alegria i l'eufòria es van desfermar.

El tres de sis aixecat per sota deixa en segon terme les altres dues construccions que els Castellers de Santpedor van realitzar a la diada de la vila empordanesa. A la primera ronda, van descarregar el tres de sis. Va ser l'estructura més senzilla de la tarda però, paradoxalment, la que més va brandar i van haver de treballar més. La segona ronda va ser l'esmentat tres de sis aixecat per sota. I la tercera, una torra de sis també molt sòlida. Era la primera torra de la temporada per als santpedorencs. 

Per la seva part, els Minyons de Santa Cristina van començar amb un tres de sis, van fer un intent desmuntat de tres de sis amb agulla a la segona ronda i van descarregar el quatre de sis a la tercera. A la ronda de recuperació van tornar a desmuntar el tres de sis amb agulla. I els Castellers de Montcada i Reixach, van descarregar el tres de sis amb agulla, la torra de sis i el quatre de sis. 

La colla de la camisa daurada començarà les seves vacances després de fer el típic pilar de Santa Anna, patrona de Santpedor. Els assajos tornaran el proper 19 d'agost. I el 28 del mateix mes, actuació a Pineda de Mar, amb Maduixots de l'Alt Maresme i Capgrossos de Mataró.
Arxivat a