L'Ajuntament de Manresa dóna suport a Garcés i als 27 acusats per l'ocupació de la UAB

El ple va aprovar una moció de suport amb l'abstenció de CDC, ERC i Cs, i el vot favorable de CUP, PSC i DM

Jordi Garcés abandona el ple durant el debat de la moció sobre els encausats per l'ocupació a la UAB
Jordi Garcés abandona el ple durant el debat de la moció sobre els encausats per l'ocupació a la UAB | Pere Fontanals
23 de juliol del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Una nova votació en el ple de Manresa plena d'abstencions va permetre que l'Ajuntament de Manresa aprovés, amb només 6 vots a favor, una moció de la CUP de suport als 27 estudiants i treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona a qui Fiscalia demana entre 11 i 13 anys i 8 mesos de presó, i 383.000 euros en concepte de responsabilitat civil, a més a més de multes de 9.600 euros, per l'ocupació del rectorat que es va produir d'abril de 2013 per l'augment de les taxes universitàries.

Abans de començar el debat de la moció, el regidor de la CUP, Jordi Garcés, va abandonar la sala en ser un dels 27 acusats. Jordi Masdeu va recordar que a més a més de la pena de presó i l'econòmica, la fiscalia també demana 5 anys de prohibició d'entrar a la universitat, de manera que 2 professors perdrien la feina i 3 estudiants que encara no han acabat els seus estudis, no els podrien continuar.

Com en altres situacions similars, el govern de CDC i ERC es va abstenir i el pes de la decisió va caure en els regidors de l'oposició que, en aquest cas van aprovar la moció amb els vots de la CUP, PSC i DM.