El Geoparc Mundial Unesco protagonitza un segon taller sobre turisme a Súria

El director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Ferran Climent, durant el taller
El director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Ferran Climent, durant el taller | AjSú
Redacció
22 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:13h
La segona sessió del taller 'Turisme a Súria. Per què no?' va estar centrada en les possibilitats del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central com a gran oportunitat de promoció turística per a Súria i els altres municipis i territoris que en formen part. La propera sessió del taller tindrà lloc durant el mes de setembre.

En el transcurs de la sessió, el director científic del Geoparc, Ferran Climent, va remarcar que aquesta iniciativa "no tracta només de geologia". Entre els seus objectius prioritaris també es troben el desenvolupament territorial, la revalorització del patrimoni, la recerca i la promoció exterior de la Catalunya central.

Segons Ferran Climent, el Geoparc representa un model de "treball en xarxa" d'institucions públiques i agents privats amb l'aval de la Unesco, una institució internacional que atorga un prestigi "que difícilment donaria una altra marca arreu del món".

El director científic del Geoparc va animar els agents privats de Súria a "fer-se seva" aquesta iniciativa, ja que la vila n'és "una peça clau" perquè hi conflueixen molts dels seus elements identificatius.

Per la seva banda, el tècnic de turisme del Consell Comarcal del Bages, Benjamí Fortuny, va recordar que el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central és "el primer i únic geoparc de Catalunya". Per a Benjamí Fortuny, el Geoparc és l'expressió d'un territori que "té un relat potent" des del punt de vista turístic.

Un altre dels participants en la sessió va ser Jordi Rodó, consultor en planificació estratègica i director de l'empresa d'estratègia corporativa Quaderna (Manresa), que també va conduir el primer taller, celebrat el passat mes de maig. Segons Jordi Rodó, en les estratègies de desenvolupament turístic és necessària "la cooperació entre les institucions públiques i el sector privat".

Entre els assistents a aquesta segona sessió del taller es trobaven l'alcalde Josep Maria Canudas, el regidor de Turisme, Miquel Caelles, i empresaris i professionals del món del turisme, la restauració i l'hoteleria de Súria i el seu entorn.

Després d'agrair la presència de les persones assistents, el regidor de Turisme va parlar sobre la campanya 'Resseguint el Cardener!' que aquest mes de juliol s'ha posat en marxa conjuntament amb Solsona, Cardona i Súria per oferir un 'pack' turístic a preus avantatjosos per participar en visites guiades pels nuclis antics de les tres poblacions.

Com un altre exemple d'iniciativa reeixida, els responsable de la Fleca de la Font, Àngel Subirà, va descriure durant la sessió el procés de creació de les Falletes de Migmón, una pasta seca artesanal que està inspirada en aquesta estructura geològica que és un dels símbols de la vila.
Arxivat a