Santpedor renovarà el vot del poble amb la festa de Santa Anna

Santpedor tornarà a celebrar la Festa de Santa Anna
Santpedor tornarà a celebrar la Festa de Santa Anna | AjStp
Redacció
22 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:34h
Un any més, centenars de santpedorencs i santpedorenques s'aplegaran al pla de l'ermita de Santa Anna de Claret a l'entorn del programa festiu de Santa Anna 2016, que tindrà lloc el 26 de juliol vinent. Les activitats arrencaran la vigília, el 25 de juliol, amb la renovació del Vot de Poble, l'ofrena a Santa Anna i la mostra de cultura popular a càrrec de les colles de Santpedor. Aquesta és la prèvia de la festa gran es celebrarà dimarts i que té com a actes centrals la caminada popular de pelegrinatge a les ermites i la missa a l'aire lliure.

En el marc dels actes previs al dia de la patrona també tindrà lloc, a les 5 de la tarda a la plaça Gran, el berenar i ball de Sant Jaume que organitza la llar d'avis de Ca l'Arola. El Toc de Flabiol dels Segadors de Santpedor obrirà el seguit d'actes commemoratius que tindran com a moments àlgids el lliurament de la bandera de Santpedor a la Societat Ocellaire, l'entitat que l'endemà la portarà fins al pla de l'Ermita encapçalant el pelegrinatge a les 7 del matí, i el lliurament simbòlic, a càrrec de l'alcalde Xavier Codina, de l'ofrena del poble al rector de la parròquia de Sant Pere d'Or.

La tarda finalitzarà amb la tradicional mostra de cultura popular, amb les actuacions dels Castellers, la colla bastonera Els Picarols, la Colla Gegantera de Santpedor, els Bous de Foc i la colla sardanista Aires d'Or que l'endemà dimarts ballarà la tradicional sardana durant l'ofici religiós a l'exterior de l'ermita. Durant aquesta tarda de prèvia també s'aprofita l'elevada concurrència de públic per repartir el punt de llibre col·leccionable que l'ajuntament edita cada any amb motiu de la festa.

La diada de Santa Anna començarà a les 6 del matí, amb les matinades pel casc antic, de la mà dels Grallers de Santpedor. El grup sortirà de la plaça Gran en un recorregut que portarà la música fins a l'ermita de Sant Francesc. Una hora més tard, començaran el camí els santpedorencs i santpedorenques que participin a la caminada popular de pelegrinatge a les ermites que encapçalarà la bandera de Santpedor i l'ofrena a la patrona.

A les 9 del matí, s'oficiarà la missa en honor a Santa Anna amb l'ofrena de poble i l'esmorzar de germanor a base de botifarra a la brasa. Ja a la tarda, l'ermita acollirà també el tradicional rosari i cant dels Goigs, a 2/4 de 7 de la tarda, davant l'edifici de l'ermita. Després de les celebracions tindrà lloc una audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell, que interpretaran la composició A Santa Anna de Claret, del mestre Joan Lázaro.
Arxivat a