Dos manresans opten a les primàries del Consell Ciutadà de Podem a Catalunya

Francisco J. Pouso forma part de la candidatura de Jéssica Albiach, i Mercedes Bayot de la d'Óscar Guardingo

Francisco J. Pouso i Mercedes Bayot
Francisco J. Pouso i Mercedes Bayot | Podem
Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat el 22 de juliol a les 17:34h

Francisco J. Pouso i Mercedes Bayot Foto: Podem

Podem Catalunya celebra aquest cap de setmana les eleccions primàries per escollir el seu Secretari General i Consell Ciutadà, que és el màxim òrgan rector autonòmic del partit, amb la presència de dos manresans entre les set candidatures que s'han presentat.

Francisco J. Pouso forma part de la candidatura Fem Podem encapçalada per Jéssica Albiach, i Mercedes Bayot fa el mateix en la candidatura Podem per guanyar Catalunya d'Òscar Guardingo. A part d'aquestes dues candidatures, opten a regir el partit a Catalunya cinc candidatures més. Cada candidatura està formada per un candidat a Secretari General, que si és elegit automàticament serà membre nat de la direcció del Consell Ciutadà Estatal, i 29 membres del Consell Ciutadà. Alguna de les candidatures compta també amb membres de la Comissió de Garanties Democràtiques.

Del 22 al 24 de juliol, uns 50.000 inscrits en els arxius de Podem podran votar per una de les set candidatures i el dimarts 26 es faran públics els resultats. La votació es podrà fer a través d'internet, però alguns municipis disposaran de meses per facilitar la votació presencial.