Santpedor omple la Plaça Gran en l'acte solidari a favor dels refugiats

L'Ateneu Ca la Teia organitza un capvespre de concerts, xerrades i un espectacle infantil i recapta més de dos mil euros que gestionarà la Plataforma Stop Mare Mortum

Concert d'Anaïs Vila durant la jornada de suport als refugiats
Concert d'Anaïs Vila durant la jornada de suport als refugiats | SaeR
Redacció
20 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:40h
La Plaça Gran de Santpedor es va omplir de gom a gom durant el capvespre de diumenge passat en acollir les activitats proposades per l'Ateneu Popular per recaptar diners a favor de la causa dels refugiats. El públic infantil va ser qui va obrir la tarda en deixar-se mullar pel grup Maîtres, que van oferir-los un espectacle d'aigua i espuma que va acabar a la placeta del Born. Seguidament, els protagonistes van ser Sílvia Garcia, voluntària als camps de refugiats i treballadora del Centre Flors Sirera, Anna Palou, membre de la Plataforma Stop Mare Mortum, Arnau Carné, membre d'Endavant i Ítaca i Joan Babeli, artesenc nascut a Síria. Ells van oferir una hora i mitja de xerrades davant d'una cinquantena de persones que van escoltar atentament el testimoni i les paraules de cada ponent i que va finalitzar amb preguntes obertes i un llarg aplaudiment. I el vespre més festiu el van culminar els concerts de cinc artistes que també van posar el seu granet de sorra per la causa solidària. La cantautora santpedorenca Anaïs Vila, acompanyada de Mateu Peramiquel al teclat i Josep Cordobés a la bateria, va donar el tret de sortida musical. La van seguir, després, el joveníssim i emergent cantautor igualadí Enric Verdaguer; Joan Rovira, guanyador del Premi Enderrock artista Revelació 2016; els barcelonins La Folie en format duet, i , finalment, els Lucky Luck, duet format per dos membres d'Strombers que van fer ballar a tot el públic de la plaça amb les seves versions desenfadades.
 
Durant tot el capvespre, les activitats van estar acompanyades pel servei de bar que, a banda de begudes oferia també entrepans de botifarra i peces de fruita, i per la venda de Polseres Solidàries que tot el públic podia adquirir fent un donatiu mínim de 5€. A més a més, també hi van haver actuacions dels Castellers de Santpedor, dels Bastoners Picarols i la intervenció artística del SAC. Tal com explica Aniol Vila, des de l'Ateneu Popular, l'acte també va servir pel "naixement de l'entitat Santpedorencs amb els Refugiats que aglutina persones sensibles amb la causa que a títol individual s'han sumat a l'organització de l'acte". Les cares de satisfacció i abraçades dels organitzadors al final de la vetllada, entreveien l'èxit de la proposta. Un cop reunits i fetes les valoracions, dilluns al vespre se sabia que 2.118 euros era la recaptació final feta, diners que gestionarà la Plataforma Stop Mare Mortum. 

A banda de l'Ateneu Popular Ca la Teia, diverses entitats van col·laborar en l'organització o suport de l'acte com La Granera, Maîtres o el SAC, diversos comerços del poble, l'empresa So Bages i l'Ajuntament de Santpedor. Durant tot el mes de juliol, es podran seguir adquirint Polseres Solidàries a les botigues del poble i seguir contribuint amb més ajuda econòmica a favor de les persones refugiades. 
Arxivat a