El Síndic de Greuges insta l'Ajuntament a retirar totes les multes dels treballadors del pàrquing de l'hospital

L'organisme argumenta que "una fotografia aportada per un particular no és un element de prova" i, per tant, la presumpció d'innocència del denunciat preval a l'hora de tramitar la denúncia | El govern municipal es va negar en el ple del passat mes de juny a deixar-les sense efecte

Barri de la Balconada amb l'hospital de Sant Joan de Déu al fons
Barri de la Balconada amb l'hospital de Sant Joan de Déu al fons | Pere Fontanals
20 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 8:45h
El Síndic de Greuges ha respost la queixa d'un veí de la Balconada respecte de les denúncies de trànsit realitzades pels treballadors del pàrquing de l'hospital de Sant Joan de Déu, gestionat per una UTE formada per Grup Soler, Cots i Claret i Constructora d'Aro, suggerint a l'Ajuntament de Manresa que "deixin sense efecte les sancions imposades" per les 404 denúncies interposades pels treballadors, de les quals 198 van ser tramitades.

L'organisme ho argumenta en el fet que "una fotografia aportada per un particular no és un element de prova" ja que és susceptible de ser objecte de manipulació. Una fotografia "no suposa un element de veracitat", segueix l'escrit, "que demostri la comissió dels fets". "Això, afegit al principi de presumpció d'innocència del denunciat i que no hi hagi cap agent que hagi visualitzat els fets fa inviable mantenir la denúncia", conclou.

Finalment, el Síndic recomana a l'Ajuntament que estableixi "les mesures oportunes, mitjançant la intervenció dels agents de l'autoritat competent, que permetessin comprovat que efectivament s'estan produint les infraccions denunciades".

En el ple del passat més de juny, el govern de CDC i ERC es va negar a retirar les sancions imposades arran de les denúncies particulars dels treballadors del pàrquing de l'hospital de Sant Joan de Déu argumentant que "condonar les sancions podria suposar prevaricació per part del govern".

Cal recordar que NacióManresa destapava el passat mes d'abril que treballadors encarregats de la gestió del pàrquing de l'hospital de Sant Joan de Déu van estar durant més d'un mes, a finals de 2015, realitzant tasques pròpies de la Policia Local pel que fa a trànsit i estacionament als quatre barris dels voltants de l'equipament sanitari -Sagrada Família, Escodines, Balconada i Cal Gravat- i realitzant denúncies voluntàries als vehicles mal estacionats amb el consentiment, o si més no, coneixement, del govern i la Policia Local de Manresa. Va ser precisament aquesta connivència entre la UTE i el govern el que va portar a l'AVV de la Balconada a demanar la dimissió de la regidora de Seguretat, Olga Sánchez.