Una setmana per reconnectar amb el cos i la ment a La Plana

Del 8 al 15 d'agost la Fundació La Plana durà a terme les anomenades Jornades d'Estiu, amb més d'una vintena d'activitats per a tots els públics

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:51h
La Fundació La Plana -situada entre Sant Joan d'Oló i Santa Maria d'Oló, al Moianès- donarà el tret de sortida, un any més, a les seves famoses Jornades d'Estiu, una iniciativa que pretén, a través de diverses activitats, tallers, concerts i xerrades, reconnectar amb el cos, la ment i l'ànima.

Així doncs, del 8 al 15 d'agost, la masia moianesa acollirà, des de primera hora del matí i fins la nit, més d'una vintena d'activitats i la possibilitat de fer estada a la fundació. De fet, cadascú pot escollir quan anar-hi i quines activitats fer. És per això que els organitzadors han establert una graella de preus que s'adapta a diferents possibilitats. En el cas que la intenció sigui quedar-se els vuit dies de la jornada a fer estada a La Plana, participar a les activitats i tenir els àpats coberts, el preu a pagar serà de 460 euros pels adults i de 315 euros pels nens i nenes més grans de 3 anys. Si algú només s'hi vol quedar un dia, el preu que haurà d'abonar serà de 68 euros (45 els infants a partir de 3 anys).

El dia a dia

Els matins durant l'estada a La Plana consistiran a anar a l'hort que té la fundació per conèiexer "les persones que el fan bategar", diuen els propis organitzadors, que afegeixen que durant el migdia "coneixerem la proposta pedagògica vivencial, en la qual a partir del moviment, les dinàmiques grupals, el diàleg i el joc, serem participants actius en el procés dinàmic d'un saber col·lectiu". En aquest mateix espai horari també hi haurà tallers de capoeira per a nens i nenes; un taller de ceràmica Raku adreçat a famílies; un taller de teatre social anomenat "Emoticons: Xatejant amb mi mateix"; i una activitat que permetrà conèixer de ben a prop els productors i venedors del Mercat de l'Estraperlo de l'Ecoxarxa del Bages.

Durant la tarda (les activitats començaran a partir de les sis), es duran a terme xerrades per conèixer, pensar i compartir. Dimarts, per exemple, es parlarà de la situació política que viu catalunya; dimecres, sobre la Mediterrània; dijous, el tema central seran els refugiats; divendres, el dissenyador i publicista Stefano Puddu impartirà la xerrada "El llegat concret del decreixement"; dissabte 13, l'astrologia serà la protagonista de la conferència "Vida personal versus Vida social", i, finalment, dissabte, l'eix central girarà entorn de la salut amb la xerrada "Malaltia autoimmune: l'estrany que viu en mi".

Pel que fa a les nits, estaran plenes d'art i, sobretot, de música. Tothom que ho vulgui podrà escoltar el violoncel de Sasha Agranov acompanyat del músic i cantant Mû (dilluns); la veu de Celeste Alías acompanyada de l'indispensable Txema Rico (dimarts); ballar al ritme de la dansa Kathak a càrrec de Xènia Blayà i escoltar la veu de Rocío Muñoz acompanyada d'Àlvar Pastor i de Sergio Boal a la guitarra (dijous); endinsar-se al món de la rumba de la mà de La Bodeguilla del Carajillo (divendres); fer les delícies dels amants del piano amb un concert de Ralph Zurmühle (dissabte), i gaudir d'un ball de festa major per cloure les Jornades d'Estiu, que amenitzarà el grup KM100 (diumenge).

Més informació i inscripcions

Tothom que estigui interessat a participar d'aquestes jornades cal que enviï un correu a [email protected] o que truqui al 609 766 065.

Per a consultar el programa complet d'activitats, cliqueu aquí.