La CUP i DM volen eliminar els actes religiosos dels programes oficials de Manresa

La formació rupturista (CUP) també presentarà al ple una moció de suport als encausats per ocupar el Rectorat de la UAB i una altra en contra d'un tercer runam salí a Sallent

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:25h
La CUP i Democràcia Municipal volen eliminar els actes religiosos dels programes oficials de l'Ajuntament de Manresa
La CUP i Democràcia Municipal volen eliminar els actes religiosos dels programes oficials de l'Ajuntament de Manresa | Jordi Preñanosa
La CUP i Democràcia Municipal (DM) presentaran, al proper ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous, una moció que insta a eliminar els actes religiosos de les programacions oficials i a no participar com a consistori en cap acte religiós. La moció també demana que es retiri de tots els edificis públics de la ciutat qualsevol simbologia religiosa, excepte aquella que es pugui considerar patrimoni artístic, cultural o històric.

Per la seva banda, la CUP també demanarà que l'Ajuntament es posicioni en contra de la creació d'un tercer runam salí a Sallent. Tot i que Iberpotash ha assegurat que no té intenció de construir una tercera muntanya, a l'esbós del Pla Director Urbanístic de la Mineria al Bages, presentat el mes de març a la Generalitat, es contempla la possible creació del tercer runam, i la CUP vol que els ajuntaments de la comarca s'hi posicionin en contra. De fet, l'ajuntament de Sallent ja va aprovar una moció similar. 

Finalment la CUP se solidaritza amb les 27 persones encausades per haver iniciat una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2013. La tancada, seguida per més de 200 persones, es va fer amb l'objectiu què s'apliquessin uns acords aprovats democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori de la Universitat. Ara, el ministeri fiscal ha fet una petició de penes "absolutament desproporcionada", i demana entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen, en total, els 400.000 euros. Davant d'aquest fet, la CUP vol que l'ajuntament sol·liciti al Ministeri Fiscal que retiri les acusacions contra els membres de la comunitat universitària, al mateix temps que mostra el ferm compromís "amb una universitat pública, gratuïta i de qualitat, accessible a totes les persones, independentment dels seus recursos".