Es dubta entre ampliar l'actual pont de Cabrianes o bé construir-ne un de nou

El viaducte té 73 metres de longitud i 6 d'amplada total i mostra alguns signes de degradació

Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:29h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquest dilluns la licitació el projecte que analitzarà l'alternativa més viable per millorar el pont sobre el riu Llobregat al nucli de Cabrianes, al terme de Sallent (Bages). S'estudiaran dues alternatives: o fer una actuació integral de rehabilitació i ampliació de l'estructura actual, o bé construir un nou pont, amb una inversió estimada d'1,9 MEUR. El viaducte té 73 metres de longitud i 6 d'amplada total i mostra alguns signes de degradació. La calçada té una amplada de 4 metres, que no permet l'encreuament de vehicles. Així, es dóna pas alternatiu mitjançant la senyalització vertical, que prioritza el sentit direcció Artés. Els vianants disposen d’un pas a cada costat del pont, d’escassa amplada.

Una de les alternatives que s'estudia és rehabilitar tot el pont, reforçant l'estructura principal i ampliant el tauler per permetre els dos sentits de circulació i el pas per a vianants. L’altra consisteix en definir un pont nou, amb una secció mínima de 7 metres (amb dos carrils de 3,5 metres), vorals i voreres i també la millora del traçat de la B-430. En aquest cas, també es definiran els trams de transició necessaris per entroncar amb la carretera existent.

L'alternativa escollida haurà de tenir en compte el cost i la durada de les obres, el planejament urbanístic vigent així com els requeriments de l'Agència Catalana de l'Aigua per a aquest tipus d'infraestructures.