El projecte FutbolNet triomfa a Manresa de la mà d'#Invulnerables

Més d'un centenar de nens i nenes d'entre 6 i 14 anys estan participant activament en les jornades animades per professionals formats per la Fundació FC Barcelona

Manresa és una de les ciutats pioneres que ha implementat el programa FutbolNet
Manresa és una de les ciutats pioneres que ha implementat el programa FutbolNet | Fundació Rosa Oriol
Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:11h
El programa #Invulnerables, que aposta per garantir la igualtat d'oportunitats als nens i nenes per trencar el cercle de la pobresa, té un aliat fonamental en la Fundació FC Barcelona i els seus programes educatius que promouen la transmissió de valors en la infància a través de l'esport.

A Manresa, ciutat pilot d'#Invulnerables, FutbolNet ha arrencat amb força i amb nota, ja que 106 nens d'entre 6 i 14 anys, durant tot el mes de juliol participen activament en les jornades que són animades per professionals formats per la Fundació FC Barcelona. 
La valoració per part dels infants i de les famílies es veu reflectida en l'alta assistència i en la implicació de cada un dels participants, que semblen insaciables a l'hora de jugar, aprendre i compartir.

#Invulnerables és un programa pilot que es dirigeix a infants que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies impulsat per l'Obra Social "la Caixa", el FC Barcelona, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, com també orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d'oportunitats. 

El projecte, que es va iniciar i presentar el mes de gener passat a la capital del Bages, s'està desplegant a vuit localitats catalanes, d'acord amb l'equilibri territorial i dels resultats dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia.

El futbol com a eina d'intervenció social

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d'intervenció social d'èxit reconegut amb significativa experiència i resultats a Colòmbia i Alemanya. És un mètode innovador que pretén reeducar mitjançant l'esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, el respecte i el treball en equip.

La clau de FutbolNet és el diàleg. A FutbolNet, els participants, no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen sentit de la responsabilitat i confiança en ells mateixos.

Per al vicepresident primer del FC Barcelona, ​​Jordi Cardoner, "és molt gratificant veure la gran acollida que FutbolNet ha tingut en el marc del projecte #Invulnerables. El poder transformador que té l'esport en la infància és impressionant i aquesta metodologia educativa ho porta demostrant des de fa més de cinc anys. A FutbolNet l'important no és marcar gols; l'important és el creixement personal i el creixement en valors dels joves, a través del debat, la resolució pacífica de conflictes i l'enteniment; elements claus per fer créixer els joves en la cultura de la concòrdia per construir una societat cada vegada més justa".

FutbolNet seguirà creixent en la seva implantació a Catalunya i en diverses parts del món, perquè l'esport ajuda els nens a desenvolupar-se tant físicament com mentalment.
E director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Marc Simón, ha explicat que "#Invulnerables és una aliança del sector públic i de la societat civil per lluitar contra la pobresa infantil i l'exclusió. Aliances com la d'#Invulnerables són les que ens poden permetre canviar el present i construir el futur per a molta gent que ho necessita. Des de l'Obra Social "la Caixa", apostem per aquesta unió, per aquest compromís i, per això, hem incorporat a aquesta aliança el nostre programa Incorpora i CaixaProinfància". Aquest darrer és un programa centrat en l'atenció a llars en situació de vulnerabilitat amb menors entre 0 i 18 anys que es va posar en marxa l'any 2007 i que ha permès atendre gairebé 19.000 nens i nenes durant l'any 2015 a Catalunya i més de 13.600 famílies.  

Aliança per lluitar contra la pobresa i per la igualtat d'oportunitats

#Invulnerables és un programa que s'està implementant a vuit ciutats de Catalunya, promogut per l'Obra Social La Caixa amb els seus programes CaixaProinfància i Incorpora, la Fundació del FC Barcelona, ​​amb FutbolNet i BarçaKids, la Fundació Rosa Oriol i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

#Invulnerables treballa amb els nens i les seves famílies, oferint recursos, valors, acompanyament, i la creació d'una xarxa cooperativa a cada territori on s'implementa.

L'objectiu és trencar el cercle de la pobresa, apoderant a les persones i fent que tots els agents del territori siguin co-responsables i ofereixin béns i serveis per aconseguir una societat on permetem als infants, ser nens i créixer com a persones.