Unes brases mal apagades en un restaurant van causar l'incendi de Marganell

La investigació dels Agents Rurals en col·laboració dels Mossos d'Esquadra confirmen la informació avançada per NacióManresa el mateix vespre de l'incendi a partir del testimoni de veïns de la urbanització El Casot

Contenidor a partir d'on va començar l'incendi de Marganell
Contenidor a partir d'on va començar l'incendi de Marganell | Bombers
Redacció
07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:27h
Tal i com va avançarNacióManresa el mateix dia de l'incendi segons el testimoni dels veïns de la urbanització El Casot, l'origen de l'incendi de Marganell del passat dia 22 de juny, se situa en un contenidor on s'abocaven les restes de les cendres procedents del restaurant El Casot. Així ho han conclòs els Agents Rurals en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra un cop efectuades totes les diligències d'investigació.
 
Algunes brases mal apagades possiblement haurien provocat la combustió de les tapes de plàstic del contenidor. Aquestes tapes haurien caigut a terra, i, en contacte amb vegetació i altres elements combustibles (fustes), haurien actuat de mitjà d'ignició i iniciat l'incendi forestal.
 
El fet que el contenidor estigués situat a tocar del bosc i que l'edifici que alberga l'activitat de restauració no disposi d'una franja exterior de protecció al voltant de 25 metres com a mínim lliure de vegetació seca haurien facilitat la propagació de l'incendi. 

L'incendi forestal es va iniciar cap a les 19 hores al paratge anomenat El Casot, dins el terme municipal de Marganell. Va cremar una superfície total d'1,95 hectàrees (19.500 m2) de terreny forestal, incloses dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. D'aquestes 1,95 hectàrees, 1,86 són de vegetació arbrada i 0,09 de terreny urbà.
 
Els resultats de la investigació s'han posat en coneixement del Jutjat d'Instrucció de Manresa i de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme perquè valorin si aquests fets poden ser constitutius d'un delicte d'incendi forestal per negligència greu.