La CUP de Monistrol de Calders mantindrà la consulta tot i la moció de censura de CDC i ERC

Ramon Vancells ha donat explicacions davant els mitjans i veïns del municipi, on també ha destacat la presència de la que la cap de llista de CDC i possible futura alcaldessa, Sílvia Sánchez

Laura Busquets/Pere Fontanals
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:15h
Roda de premsa de la CUP aquest dimecres a Monistrol de Calders
Roda de premsa de la CUP aquest dimecres a Monistrol de Calders | Pere Fontanals
L'alcalde de Monistrol de Calders, Ramon Vancells, ha assegurat que l'equip de govern municipal té la intenció de mantenir la consulta ciutadana pel proper setembre encara que prosperi la moció de censura que CDC i ERC han presentat per aquest dissabte. Tot i que la decisió que ha avançat l'alcalde s'haurà de sotmetre's a l'assemblea local, Vancells ha explicat que serà la millor manera de saber si darrera la moció de censura hi havia "base social". El batlle s'ha mostrat "atònit" davant la situació que s'ha generat al municipi i no entén per què s'ha presentat una moció de censura a un govern "que només porta un any, que ha generat il·lusió entre els veïns i que no ha comès cap error important que justificaria una moció de censura".

Segons Vancells, es tracta d'un cas clar "de por a la democràcia" per part dels seus rivals polítics. L'alcalde ha donat explicacions davant els mitjans de comunicació i una setantena de veïns del municipi. Entre ells ha destacat la presència de la cap de llista de CDC i possible futura alcaldessa, Sílvia Sánchez, que durant el torn obert de preguntes ha estat interpel·lada en diverses ocasions.

La roda de premsa que el govern de la CUP de Monistrol de Calders ha convocat aquest dimecres per explicar la seva visió sobre la moció de censura que ha presentat CDC i MDI-ERC s'ha convertit, pràcticament, en una assemblea popular, amb una setantena de persones, majoritàriament partidàries de l'actual govern, però també amb la presència de veïns que els retreien no haver acostat posicions amb els regidors de l'oposició. Precisament la que, si prospera la moció de censura, serà la nova alcaldessa, Sílvia Sànchez, també es trobava entre el públic i ha participat en les converses interpelant-se mútuament amb l'alcalde o amb altres veïns.

La principal novetat de la roda de premsa que han ofert els regidors del govern de la CUP ha estat la voluntat de l'alcalde de mantenir la convocatòria d'una consulta sobre la seva gestió de cara a setembre, independentment que prosperi o no la moció de censura. Sobre la resta, govern i oposició han mantingut els seus arguments. Per a la CUP, els regidors de l'oposició ´no tenen "cap argument" que justifiqui la moció de censura més enllà que després de l'enrenou parlamentari amb els pressupostos "des de les formacions territorials els han donat permís per tirar-la endavant".

La regidora de CDC, Sílvia Sànchez ha volgut posar de manifest que, seobretot, s'han sentit menystinguts en l'ajuntament i que el govern no ha tirat endavant accions que s'han aprovat en ple.

Dissabte al migdia se celebra el ple en que s'ha de debatre la moció de censura. "Nosaltres tenim poques alcaldies, per tant lluitarem fins a l'últim minut per mantenir les poques que tenim", ha respost Ramon Vancells quan li han preguntat si seria un ple tranquil.