Els antics pisos de mestres donen habitatge a 28 famílies amb dificultats

Als tres blocs d'aquesta tipologia que hi ha a Manresa -a les escoles Bages i Sant Ignasi- ja només hi queden dos pisos ocupats per mestres

01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:44h
Blocs que estaven destinats a mestres de l'escola Bages
Blocs que estaven destinats a mestres de l'escola Bages | Aina Font Torra
Els pisos dels blocs que es destinaven antigament a habitatge per a professors d'ensenyament públic són actualment un recurs preuat per a l'Ajuntament de Manresa a l'hora d'encabir-hi famílies provinents de serveis socials. A la ciutat, en total, hi ha tres edificis d'aquest tipus, dos a l'escola Bages (c/ Sèquia 51 i 53) i un a l'escola Sant Ignasi c/ Mestre Albagés, 4-6), amb un total de 32 pisos.

En el passat ple de juny, l'Ajuntament va aprovar demanar a la Generalitat la desafectació d'un nou pis d'un dels blocs de l'escola Bages, l'antepenúltim que queda en total. En l'actualitat només en dos habitatges d'aquest tipus hi viuen famílies relacionades amb la docència. Tota la resta ja estan gestionats per l'Ajuntament a través de l'empresa municipal Forum: dos que estan en fase de desafectació o rehabilitació i els 28 restants que estan habitats per famílies provinents dels serveis socials.

La normativa recull que els ajuntaments poden demanar a la Generalitat la desafectació dels habitatges per a mestres que tinguin una antiguitat superior a 25 anys i hagin quedat deshabitats. Això, a la pràctica, significa que els pisos destinats a mestres que reuneixin aquests dos requisits passen de ser titularitat d'Ensenyament a ser-ho de l'Ajuntament. Fins ara, l'Ajuntament de Manresa ha seguit aquests passos en un total de 30 pisos d'aquests tres blocs.

Actualment només dos pisos, un en el bloc de l'escola Bages i l'altre en el de l'escola Sant Ignasi, estan habitats per mestres en actiu i la seva família.