La Diputació ajudarà l'Ajuntament en la dinamització del Mercat Puigmercadal

Manresa formarà part d'un programa pilot que té per objectiu donar suport a la dinamització dels mercats municipals

El diputat de Comerç de la Diputació, Isaac Albert, entre els regidors Estefanell i Calmet
El diputat de Comerç de la Diputació, Isaac Albert, entre els regidors Estefanell i Calmet | AjM
Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:39h
Manresa entrarà en un programa pilot de la Diputació de Barcelona que té per objectiu donar suport i dinamitzar els mercats municipals, com ara el de Puigmercadal de Manresa. Aquest divendres al matí, el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, ha estat a Manresa per tractar aquest tema amb la regidora de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell, i el regidor de Comerç en funcions, Joan Calmet.

La Diputació de Barcelona ja ha donat suport a l'Ajuntament de Manresa en la diagnosi del Mercat de Puigmercadal i en el procés per determinar el model de gestió més adequat per a aquest equipament. Precisament la concessió administrativa del Mercat de Puigmercadal va finalitzar ahir, 30 de juny, i ha estat prorrogada tres mesos més, mentre s'enllesteix el plec de clàusules de la propera concessió, que és previst que entri en vigor el quart trimestre de l'any.

La Diputació de Barcelona també donarà suport a entitats comercials de la ciutat en aspectes diversos de dinamització, segons s'ha comentat a la trobada. En la reunió també s'ha parlat de la situació del teixit comercial de la ciutat, de les similituds amb les problemàtiques d'una bona part del comerç del país, i de la necessitat de creure en les pròpies possibilitats i iniciatives, amb el suport sempre que calgui des de l'administració municipal.

En aquest sentit, els representants de Diputació i Ajuntament s'han emplaçat a trobar-se novament passat l'estiu juntament amb associacions de comerciants, per definir conjuntament accions de formació, dinamització, difusió o promoció, amb l'objectiu d'aconseguir millores en el sector.

Isaac Albert, juntament amb altres representants de l'àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, han visitat l'Ajuntament de Manresa i també el mercat de Puigmercadal.