Les ajudes a la Creació de Casa de la Música reben 36 propostes de grups

Opten a ajudes per enregistrar, produir, actuar a Manresa i al Mercat de Música Viva de Vic

Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:36h
Aquest curs 2016, s'han rebut un total de 36 propostes que optaven a les Ajudes a la Creació de la Casa de la Música 2016, però n'hi han hagut quatre del total que no podran optar-hi, ja que no complien els requisits de les mateixes.

Les bandes restants podien sol·licitar un total de quatre ajudes: Participació al MMVV dins l'escenari de Cases de la Música, Ajuda per a la producció escènica, Ajuda per l'enregistrament de maquetes i la Participació al Banc de proves.

El termini per aquestes beques finalitzava el passat dimarts 7 de juny. A banda, de les ajudes esmentades, Casa de la Música de Manresa també entregarà una ajuda extra per poder participar en la següent edició de la “Fira de la Mediterrània”.

Detall de les sol·licituds rebudes

L'ajuda més ben valorada ha estat la participació al MMVV, ja que l'han sol·licitat el 75,7% dels artistes, seguida per la producció escènica, amb un 48,6%. També hi ha hagut un 40,50% a la participació al Banc de Proves i per últim un 5,4% que han optat per l'enregistrament de maquetes. El total de les ajudes supera amb escreix el 100%, ja que s'oferia l'opció a les formacions musicals i als artistes solistes de sol·licitar, si ho creien oportú, sol·licitar més d'una de les ajudes que s'oferien des de Casa de la Música de Manresa.

Relació de grups seleccionats

La selecció s'ha fet mitjançant puntuacions de 10 a 0 de l'interès artístic de cada proposta (10 molt interessant, 0 gens interessant) amb un jurat compost per Bernat de Antas, president de l'Associació 2014, Cristina Cano, tècnica de Joventut de l'Ajuntament de Manresa; Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa; David Broza, membre fundador de Manrusionica; Jordi Font, responsable de la botiga de música Sibelius; i Jordi Planagumà, representant de les Xarxes de les Cases de la Música.

Una petita radiografia dels artistes i formacions que han sol·licitat les ajudes

Del total de formacions presentades, un 72,2% no tenien cap contracte discogràfic. El 19,4%, tot i que no tenien cap contracte discogràfic, sí que s'havien autoeditat algun treball, i el 8,3% comptaven amb un contracte discogràfic.

Quant a la relació amb els agents que treballen la música en directe, un 88,9% del total actualment no tenen mànager o agent de contractació i l'11,1% restant sí que en tenen.

Pel que fa a la llengua utilitzada per expressar-se artísticament, el 59,5% utilitza el català, el 16,2% el castellà i el 24,3% altres llengües.

Relació de solistes i formacions musicals

Aliens in my room, Anaïs Vila, Ayawascat, Batukada Shangó, Blú, Canals&Ribot, Comsevulla, Cramband, David Font, Dcoded, El Fugitiu, Entre d'altres, Falcon & Firkin, Fulcanelli, Gas, Harrybot, Il·lúria, Jo Jet i Maria Ribot, Kòdul, La Mezcla, Mogambo, Mousse de araña (MDA), No Matters, Palance, Paradox, Pol Nord, Rostolls, Rúpits, S'Temple Bar, Sirolli, Sòdia, Supercomputer, The question is Putin, The Wends, The Woody's, Via Fora!