Tot a punt per al Festival Internacional de Música Clássica de Sant Fruitós

Núria Rial serà l'encarregada d'inaugurar, el 7 de juliol, el certamen amb un selecte programa a cavall entre el barroc tardà i el classicisme

Ovidi de Cardona
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:07h
Núria Rial estrenarà el Festival Internacional de Música Clássica de Sant Fruitós
Núria Rial estrenarà el Festival Internacional de Música Clássica de Sant Fruitós
El complex monumental del Monestir de Sant Benet de Bages acollirà, el proper mes de juliol, la XXII edició del Festival Internacional de Música Clássica de Sant Fruitós de Bages, tot un referent cultural a la Catalunya Central.

Impulsat i apadrinat des dels seus inicis per la reconeguda mezzosoprano bagenca Mireia Pintó i el seu marit, el distingit pianista Vladislav Bronevetzky, aquest certamen ha esdevingut una cita estiuenca de referència per als melòmans i els amants de la bona música a la Catalunya interior. D'ençà dels seus orígens, el 1995, aquestes vetllades musicals santfruitosenques de les nits de dijous del mes de juliol han fomentat l'afició i la sensibilització vers la música clàssica a la nostra comarca, gràcies a la iniciativa promoguda pel consistori de Sant Fruitós de Bages amb el suport d'un nodrit conjunt de patrocinadors privats.

Des de la seva fundació, el Festival ha passat per diferents escenaris fins arribar enguany al Món Sant Benet. Primerament va ser a l'Església Parroquial, després al Teatre Casal Cultural, posteriorment el Monestir de Sant Benet de Bages i d'ençà de l'any 2001 i fins l'estiu passat va ser al Mas de Sant Iscle. Aquest estiu, fruit del conveni signat entre l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Fundació Catalunya-La Pedrera i l'Associació Memorial Eduard Casajoana, el festival es traslladarà al conjunt monumental del Monestir de Sant Benet, dins del complex conegut com a Món Sant Benet. Un trasllat que, segons els parer dels seus organitzadors, suposarà un nou impuls pel festival, donat que al seu habitual programa de gran interès musical afegirà ara l'interès per visitar un indret monumental com el Monestir de Sant Benet, autèntic pol d'atracció turística de la Catalunya Central. 

L'edició d'enguany, com és habitual, comptarà amb un total de quatre concerts, tots ells d'un gran interès artístic i amb uns protagonistes de primeríssim nivell. L'exquisida soprano d'arrels bagenques Núria Rial serà l'encarregada d'inaugurar el certamen amb un selecte programa a cavall entre el barroc tardà i el classicisme. Ho farà, el proper 7 de juliol, a les 22.00h, acompanyada del singular conjunt Artemandoline, integrat per mandolines i baix continu. La mezzosoprano Mireia Pintó és una de les cites anuals del festival i enguany, acompanyada del prestigiós pianista Mac McClure, oferirà un exquisit programa de músiques de cabaret i cançons lleugeres de compositors com ara Poulenc, Satie, Britten o Bolcom, el segon dijous del mes vinent. La proposta més comercial del programa vindrà de part dels joves cantaires televisius del Quartet Mèlt, el tercer dijous de juliol. Finalment, el brillant pianista Vladislav Bronevetzky serà l'encarregat de cloure el certamen acompanyat de l'esplèndida formació vallesana Orquestra de Cambra Terrassa 48. 

L'assistència al concert es pot complementar amb un sopar o allotjament al mateix Mon Sant Benet. Els preus de les localitats de cada concert és de 20€ i es pot adquirir un abonament per als quatre concerts al preu de 60€. A la pàgina web del certamen s'hi pot trobar tota la informació al respecte.