Manrusionica farà bategar la Seu i estrenarà «La llum que portes dins» en electrònic

Gairebé tot és a punt per a la celebració, aquest dissabte, del festival de música electrònica que se celebra a l'entorn de la plaça de la Reforma i el parc de la Seu de Manresa

Imatge de l'any passat del videomapping sobre la façana de la Seu
Imatge de l'any passat del videomapping sobre la façana de la Seu | @roger_padri
Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat el 01 de juliol a les 9:05h
La basílica de la Seu de Manresa bategant, literalment, al ritme de la nova versió electrònica de La llum que portes dins. Serà un espectacular vídeomaping sobre la basílica, aquest any vinculat amb la campanya de promoció de Manresa Et porto al cor. Això és el que es podrà veure aquest dissabte, 2 de juliol, en el marc de la sisena edició del festival Manrusionica, enguany patrocinat per la cervesa La Brava, el certamen de música electrònica de referència a la Catalunya central.

El disc-jòquei BeGun, força conegut en el sector, ha estat l'encarregat de fer una versió electrònica de La llum que portes dins, la versió de Gossos que és la banda sonora de l'auviovisual de promoció de la ciutat, estrenat el 19 de març passat. La peça va sonar en directe per primer cop al concert del grup manresà el 4 de juny passat, al Parc de Secà de Manresa, i ara, en versió "remix", tornarà a sonar amb força, aquest dissabte al vespre. Serà a partir de 2/4 de 12 de la nit, aproximadament, a l'escenari de la plaça de la Reforma. En el mateix moment, el vídeomapping sobre la Seu farà que la basílica bategui, una altra acció espectacular, vinculada amb la campanya Et porto al cor.

L'Ajuntament va llançar la campanya Et porto el cor, amb un vídeo i la cançó de Gossos, en una acció de promoció incloïa una coreografia que acompanya la peça. Posteriorment la cançó s'ha pogut sentir en diversos espais i moments (a teatres, cinemes, esdeveniments esportius i d'altres), i se seguiran fent accions de promoció vinculats a la campanya al llarg dels propers mesos. 

La versió electrònica de la peça de Gossos i el vídemapping, que estarà parcialment vinculat amb la campanya, pretenen també acostar el festival Manrusionica a tots els públics, més enllà de les persones interessades per la música electrònica. L'Ajuntament i l'organització del festival, doncs, conviden tothom a participar-hi i gaudir de la festa en aquest espai cèntric de la ciutat.

Manrusionica La Brava és un festival que inclourà 20 hores de música electrònica. Enguany hi haurà tres espais, l'Electrònic Street Food al Parc de la Seu per al públic més familiar, amb activitats i food trucks durant tot el dia; l'Escenari la Reforma La Brava, a peu de la basílica gòtica de la Seu i la sala de concert Stroika, on es tanca el festival fins la matinada de diumenge. 

El cartell d'aquest any recull molts estils diferents de música electrònica. Podeu trobar tota la informació sobre les propostes de Manrusionica en aquest enllaç.