Vint anys de la mort de la jove actriu moianesa Marta Ollé

El decés amb 21 anys de la intèrpret, coneguda sobretot per la seva participació a "Secrets de família" de TV3, va causar una forta commoció en el món artístic

VÍDEO Primera aparició de Marta Ollé a la sèrie «Secrets de família» de TV3
VÍDEO Primera aparició de Marta Ollé a la sèrie «Secrets de família» de TV3 | TV3
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:07h

Primera aparició de Marta Ollé a «Secrets de família» (minut 4)

El 30 de juny de 1996 moria, el mateix dia que complia 21 anys, la jove actriu moianesa Marta Ollé, que es va fer popular entre el públic, sobretot, per la seva participació a la sèrie de TV3 Secrets de Família, tot i que també havia tingut el paper principal als escenaris amb La festa del blat i L'avar, precisament l'obra que estava en cartellera al Festival Grec de Barcelona quan va ocórrer el fatal desenllaç.
 

Portada de La Vanguardia que recull la notícia de la mort de Marta Ollé

Segons va explicar la premsa de l'època, Marta Ollé va perdre la vida a causa d'un traumatisme cranioencefàlic després de precipitar-se des d'un tercer pis pel celobert de la casa on vivia a Barcelona. Malgrat que es va mantenir amb vida unes hores a l'Hospital Clínic de Barcelona, finalment va morir el mateix dia. La commoció que va causar en el món artístic es demostra en el fet que la notícia va ser portada de La Vanguardia l'endemà de la seva mort.

Marta Ollé provenia del teatre universitari català i formava part d'una generació d'intèrprets dedicada al teatre independent. Després de diverses interpretacions amateurs i de petits papers, va consolidar la seva trajectòria professional interpretant el paper principal d'Oriola a La festa del blat, d'Àngel Guimerà. Tot i que ella es definia com una actriu de teatre, havia participat, abans de la seva estrena professional als escenaris, en papers televisius: primer, apareixent en un capítol d'Estació d'enllaç i posteriorment amb un paper secundari, però ja continu, a Secrets de família, tots dos a TV3. A Secrets de família interpretava el paper de la Farners Llorenç, una jove mare soltera.

El dimarts abans de la seva mort havia estrenat com a actriu el Festival Grec de Barcelona interpretant un paper a L'avar de Molière, dirigida per Sergi Belbel. Els companys de l'obra li van dedicar la primera funció en la que ja no va poder participar després de la seva mort.

El dia 2 de juliol es va celebrar el seu enterrament a Moià, tot i que el seu cos s'havia incinerat a Collserola després d'haver donat els seus òrgans.
Arxivat a