Tanca el període de matriculació a les llars d'infants públiques

310 alumnes s'han matriculat en primera opció en les 364 places ofertes

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:35h
El període de matriculació de les llars d'infants públiques -les municipals (L'Estel, La Lluna, Petit Príncep, La Llum i Bressolvent) i les de la Generalitat (Picarol, L'Espurna i la Ginesta)-  per al curs escolar 2016-2017 ha finalitzat amb la matriculació de 310 nens i nenes de la ciutat de les 364 places vacants.

Malgrat els efectes de la davallada demogràfica, enguany a Manresa hi ha tornat a haver més sol·licituds (379) que places vacants (364) a les llars d'infants públiques en la preinscripció. Finalment però, s'han acabat matriculant 310 alumnes. Aquesta xifra és variable i creixerà, perquè com que no totes les peticions no tots han aconseguit plaça en el centre escolar sol·licitat, algunes famílies optaran finalment per les segones i terceres opcions. Per tant, caldrà esperar al segon període de matriculació que s'inicia el 5 setembre per acabar d'ubicar els infants, d'acord amb les segones o següents opcions triades per les famílies i també a les actuals disponibilitats dels centres escolars en els diferents grups de P0, P1 I P2.

Les  dades de cara al curs 2016-2017 han estat presentats avui per la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, la qual ha assegurat “que l'oferta i la demanda de places està força estabilitzada a Manresa tenint en compte la davallada demogràfica que viu el país i Europa en general així com els efectes de la crisi econòmica viscuda els darrers anys”.

La regidora ha afirmat “que el proper curs es podrà atendre tothom, encara que uns quants nens, un percentatge molt baix, hauran d'anar a escoles triades en segona opció o tercera opció. Caldrà esperar al mes de setembre per acabar d'ajustar les dades i atendre la decisió de les famílies”.

Rosich ha posat també l'accent de els ajuts i beques dels nens que van a les llars d'infants. "Durant el curs 2015-2016 el 20% dels alumnes han estat becats en matèria d'escolarització". La regidora també ha ressaltat l'apartat de les beques menjador. "El curs 2014-2015 les beques menjador es van destinar al 7% dels nens. El curs 2015-2016 d'aquests ajuts s'han beneficiat el 58% dels alumnes".

Més sol·licituds que places disponibles en la preinscripció

La preinscripció o sol·licitud de places per al curs 2015-2016 es va fer centralitzada a l'Ajuntament de Manresa durant la primera quinzena de maig per a totes les llars d'infants públiques de la ciutat. El resultat final de la preinscripció per centres va ser el següent:

- L'Estel: 41 places. 36 sol·licituds. (Diferència -5)
- La Lluna: 20 places vacants. 24 sol·licituds. (Diferència + 4)
- Petit Príncep: 21 places vacants. 50 sol·licituds. (Diferència +29).
- La Llum:  60 places vacants. 56 sol·licituds. (Diferència -4)
- Bressolvent:  20 places vacants. 21 sol·licituds. (Diferència + 1)
- La Ginesta: 56 places vacants. 62 sol·licituds. (Diferència + 6)
- L'Espurna: 73 places vacants. 59 sol·licituds. (Diferència -14)
- Picarol: 73 places vacants. 71 sol·licituds. (Diferència -2)

Total: 364 places disponibles. 379 sol·licituds (Diferència + 15)

La primera setmana de juny ja es va iniciar la el període de matriculació que ha finalitzat amb la inscripció efectiva de 310 infants per a les 364 places vacants. Algunes famílies han renunciat a la plaça per raons familiars diverses.

Per aquest motiu, en aquests moments han quedat 52 places vacants -19 places municipals i 33 són places de la Generalitat- en el conjunt de centres i entre tots el nivells de P0, P1 i P2. En dues llars d'infants, Petit príncep iLa Ginesta, un cop feta la primera fase de la inscripció encara tenen una llista d'espera de 24 i 8 infants respectivament. A aquests 32 infants se'ls oferiran les places vacants d'acord amb les segones i següents opcions que van demanar en la sol·licitud de preinscripció.

Un cop acabat aquest procés, que es realitza durant el mes de juliol i primera quinzena de setembre, si queden encara vacants, s'oferiran a les famílies que demanin plaça a partir del segon període de preinscripció que s'obrirà el 5 de setembre