ICV demana al govern de Manresa un Ple monogràfic extraordinari sobre atur

Els ecosocialistes reclamen que es revisin les polítiques actives d'ocupació i de promoció econòmica per tal de concretar i donar compliment a les línies fixades en el Pacte de Ciutat

Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:04h
Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa ha registrat avui a l'Ajuntament la petició d'un Ple monogràfic sobre la situació d'atur i ocupació a Manresa que serveixi per "revisar, repensar i reorientar les polítiques d'ocupació que es realitzen" i concretar les línies establertes en el recentment aprovat Pacte de Ciutat que van considerar que era "inconcret".

ICV assenyala que el govern ha demostrat un escàs interès cap a una situació del mercat de treball que igual que al conjunt del país es caracteritza per uns elevats nivells d'atur, precarietat, temporalitat i salaris baixos. A més assenyalen que cada vegada hi ha més persones que es troben en situació d'atur de llarga durada, especialment en el cas de les dones i majors de 45 – 50 anys. Això apunten que acaba provocant que cada vegada siguin més les persones que ja no cobren cap prestació per desocupació. Concretament a Manresa segons dades de la Diputació un 57% de les persones aturades ja no reben cap prestació per desocupació, un 10% que fa dos anys. 

Davant aquesta realitat els ecosocialistes creuen que és imprescindible que es produeixi un debat públic a fons sobre les polítiques d'ocupació que concreti prioritats i mesures i que hi comprometi recursos per canviar l'orientació de les actuals polítiques que creuen que són "escarransides, sense els recursos econòmics i humans suficients i que no estan aconseguint el retorn al mercat de treball de les persones amb més dificultats". Creuen que és imprescindible avançar en polítiques actives que garanteixin formació a mida i itineraris personalitzats, especialment per als col·lectius més vulnerables.