Sallent debat dijous cinc propostes fetes des de la participació

Es farà a les 8 del vespre a la Sala Joan Vilà i Valentí

Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:53h
L'Ajuntament de Sallent organitza una segona Assemblea Municipal Oberta el dijous a les 8 del vespre a la Sala Joan Vilà i Valentí amb cinc propostes en l'ordre del dia.

En primer lloc, l'Agrupament Roques Albes vetlla per infants i joves proposa la retirada de la prohibició de no jugar als majors de 6 anys a les places, la creació de més zones d'esbarjo al barri del Poble Nou i demana el manteniment del passeig del riu, la zona del pipi-can, sota el Pont Vell i la plaça 19 d'abril.

El segon punt del dia serà la sol·licitud de recuperació i neteja de la vora del riu Llobregat des de la resclosa de cal Sala fins el Guix per tal de preservar la fauna i vegetació de ribera i prevenir possibles caigudes de vianants en una zona molt concorreguda per caminadors.

La tercera proposta passa per l'aprofitament de l'antic escorxador com a base patrimonial per a la creació de projectes d'empreses cooperatives locals, promovent l'activitat laboral i més llocs de treball.

Seguidament, es debatrà la proposta de creació d'un mercat mensual de productes ecològics i de proximitat a la comarca els dissabtes a la Plaça de la Pau per dotar a la població d'aliments de qualitat.

Finalment, un conjunt d'entitats sallentines demanen l'adquisició de material logístic per a realitzar actes de petit i gran format equipant així el municipi.

A dia d'avui, més d'una vintena de persones s'han inscrit per participar en el debat i la votació posterior d'aquesta segona jornada participativa. L'equip de govern espera poder aconseguir més implicació ciutadana, ja que en la primera assemblea hi van assistir més de 70 sallentins. Fins el dimecres 29 de juny es poden inscriure tots els sallentins majors de 16 anys a els oficines municipals. Destacar que en l'AMO del mes de gener es van aprovar totes les propostes, les quals es van elevar i aprovar en el Ple Municipal del mes de maig.