Súria celebra la Nit de Sant Joan convidant a guanyar el futur sense pors

L'alcaldessa accidental, Carme Besa, encén el peveter amb la Flama del Canigó, al costat dels regidors Joan Castellà i Miquel Caelles
L'alcaldessa accidental, Carme Besa, encén el peveter amb la Flama del Canigó, al costat dels regidors Joan Castellà i Miquel Caelles | AjSú
Redacció
24 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:24h
Súria va celebrar la Nit de Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans, amb la tradicional encesa de la foguera, la celebració de la revetlla, l'arribada de la Flama del Canigó, l'acte institucional davant la Casa de la Vila i un correfoc que va passar pels carrers del centre urbà.

La Flama del Canigó va arribar a Súria pels volts de les 19.00 h. Com en els darrers anys, el símbol dels Països Catalans va ser portat a la vila des de Manresa per part d'esportistes suriencs. A la seva arribada, va ser encès un peveter davant la Casa de la Vila.

Els esportistes participants van ser Francesc Delgado, Toni Hernández, Raquel Juncadella, David Miguel, Mireia Perarnau i Clara Peris, que també van portar la Flama del Canigó a Sant Joan de Vilatorrada i Callús.

Després de l'arribada de la Flama del Canigó a la Casa de la Vila, l'alcaldessa accidental, Carme Besa, va encendre el peveter en presència d'altres membres de la corporació municipal. Posteriorment, el peveter va quedar instal·lat al pati interior de l'edifici consistorial

En l'acte institucional celebrat al vespre davant la Casa de la Vila, la Pubilla i l'Hereu de Súria van llegir el manifest de la Flama del Canigó, que enguany ha estat realitzat per l'escriptor ebrenc Andreu Carranza. Segons el manifest, "el futur és a les nostres mans perquè som conscients del passat" i "és tot un poble el que s’ha posat a caminar, definitivament, amb un repte immens", per al qual "no hi ha marxa enrere".

En el manifest també es recordà la desapareguda Muriel Casals, parlamentària i expresidenta d'Òmnium Cultural, que va dedicar "una part molt important de la seva existència a avivar la flama del país amb el seu alè d’unitat i esperança".

En el transcurs d'aquest acte institucional, l'alcaldessa accidental Carme Besa va parlar de la Nit de Sant Joan com una jornada "de festa, però també de reivindicació". També va demanar precaució en la celebració de la revetlla.

Després de la lectura del manifest van tenir lloc davant la Casa de la Vila el ball dels capgrossos que representen els quatre elements (foc, aigua, terra i aire) i les actuacions dels gegants Ton i Ció del Gorg de l'Olla, el ball de cascavells amb el Tro Gros i la colla castellera Salats.

El correfoc va ser a càrrec dels Diables de la Creu Alta (Sabadell), en la seva segona participació festiva a Súria. El recorregut va ser el següent: avinguda de l'Ajuntament, carrers González Solesio, Domènec Quinquer, Magí Fàbrega, Sant Josep, Salvador Vancell i plaça de Sant Joan.

A la seva arribada a la plaça de Sant Joan, els Diables de la Creu Alta van oferir un espectacle de foc. En aquest mateix espai urbà va tenir lloc l'encesa de la foguera, un sopar popular i un concert de revetlla amb VDK i Dr. Zaius.

El programa d'actes de la Nit de Sant Joan a Súria ha estat organitzat per l'Ajuntament i Trabucaires del Tro Gros, amb la col·laboració dels establiments Cansaladeria i Formatgeria Vila i Forn La Cantonada.
Arxivat a