Controlat l'incendi de Marganell, el primer forestal de la temporada al Bages

El foc ha cremat 4 hectàrees | Les flames han començat al peu de la urbanització El Casot i han anat pujant muntanya amunt, allunyant-se cada cop més de la trama urbana

Redacció
22 de juny del 2016
Actualitzat el 24 de juny a les 10:34h
L'incendi a Marganell ja ha cremat quatre hectàrees
L'incendi a Marganell ja ha cremat quatre hectàrees | Pere Fontanals
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Marganell passades les nou de la nit d'aquest dimecres. El foc, que ha començat a les set de la tarda, ha cremat 4 hectàrees i ha afectat algunes barraques. Segons han informat els serveis d'emergències a aquest diari el foc ha començat al peu de la urbanització El Casot i ha anat pujant muntanya amunt, allunyant-se cada cop més de la trama urbana. Els veïns responsabilitzen el restaurant que du el nom de la urbanització d'haver deixat unes brases enceses a l'exterior de l'establiment que haurien estat l'origen de les flames.

Un cop dalt de la carena, el foc ha començat a obrir-se a banda i banda, cremant a mitjana intensitat. Hi han treballat divuit vehicles dels Bombers, set mitjans aeris, un vehicle de l’ADF de Castellbell, dos de l’ADF de Monistrol de Montserrat, dos de l’ADF Pla de Bages, un camió de l’ADF Bages Oriental i unitats de les ADF del Bruc, Castellolí i Sant Martí de Tous. 

Aquest dimecres també hi ha hagut un altre foc al Bages. Un incendi ha cremat al migdia 3.000 metres quadrats de rostolls en uns terrenys agrícoles a l'entorn de la Fàbrica Vermella, a la sortida sud de Manresa per Sant Pau. Les flames també han afectat diverses barraques d'horts, tot i que els Bombers encara treballen per determinar-ne el grau d'afectació.
 

Àrea cremada durant l'incendi de Marganell Foto: Bombers

 

Els bombers treballen per extingir el foc de Marganell des de les set de la tarda. | Pere Fontanals
 

Incendi a Marganell.| Pere Fontanals
 

Zona on ha cremat el foc | Pere Fontanals