La dotzena edició del Campus de Gospel de Rajadell tindrà 120 participants

Després d'anys de dificultats econòmiques els organitzadors han volgut donar-li un nou impuls amb grups internacionals de primer nivell

Imatge general d'un dels tallers de tècnica vocal de l'onzena edició del Campus de Gospel de Rajadell
Imatge general d'un dels tallers de tècnica vocal de l'onzena edició del Campus de Gospel de Rajadell | Jordi Torras
Mar Martí
22 de juny del 2016
Actualitzat el 23 de juny a les 9:46h
Rajadell acollirà de l'1 al 3 de juliol la dotzena edició del Campus de Gospel, una proposta que combina formació i espectacles en el camp de la música gospel. Segons ha explicat el responsable del Campus, Ramon Escalé, enguany hi ha hagut rècord d'inscripcions i comptaran amb 120 participants. Pel que fa als artistes, destaquen noms internacionals com Trey McLaughlin and The Souds of Zamar, Lurine Cato i el cor de nens ugandesos Safari Children's Choir. Escalé ha relatat que enguany han volgut donar-li una nova empenta al festival per "revitalitzar-lo" i "ser més ambiciosos". Per això, ha dit, s'ha fet un pas endavant perquè la música "esdevingui una eina de convivència entre diferents cultures".

Els assistents al Campus de Gospel de Rajadell són generalment persones aficionades al gospel que canten en cors i que aprofiten aquests tres dies per formar-se i millorar la seva tècnica. Durant el dia, participen als tallers impartits pels artistes, professionals i grups convidats, mentre que els vespres és el torn dels concerts, que són oberts a tot el públic. Una de les novetats d'aquest any serà que el concert de divendres estrena un nou format i es converteix en una open session en la qual els artistes del Campus interactuaran de forma improvisada amb cantants i músics convidats com els Esclat Gospel Singers o els Messengers. 

D'altra banda, diumenge hi haurà al llarg de tot el dia actuacions musicals, danses i diferents manifestacions artístiques. A la tarda hi haurà una xerrada sobre els camins del gospel i, per finalitzar, es farà un gran concert amb la participació de tots els artistes convidats i els assistents al Campus. A més, diumenge també tindrà lloc la cinquena edició del Minicampus, a càrrec de Laia Badrenas, directora de l'Esclat Gospel Singers Júnior.

Aquest any el festival ha incrementat lleugerament el pressupost i se situa al voltant dels 50.000 euros. Ramon Escalé ha explicat que hi va haver uns anys de baixada, en els quals, fins i tot, es va pensar d'abandonar el festival. Amb tot, ha dit, "mica en mica hem anat recuperant-nos i aquest any hem decidit arriscar-nos i portar artistes de primer nivell".
 

Programa i horaris