Fibracat, primera empresa europea de fibra òptica que ofereix 1000 Mbps a particulars

Redacció
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:39h
La directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista, parla amb la regidora Àuria Caus durant la inauguració de la botiga del Passeig
La directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista, parla amb la regidora Àuria Caus durant la inauguració de la botiga del Passeig | Pere Fontanals
L'Operadora de fibra òptica manresana Fibracat ha estat reconeguda pels mitjans especialitzats nacionals i internacionals com la primera empresa europea en oferir 1000 Mbps a particulars. A setembre de 2013, Fibracat es va situar com la primera empresa de l'Estat que a Europa oferia un producte d'1GB per a particulars. 

Josep Olivet, responsable màxim de l'equip tècnic de la companyia, confirma que "volíem destacar la nostra capacitat tècnica i d'innovació i donar a parlar. Hem aconseguit situar Manresa entre les primeres ciutats més ràpides a Europa i al món en connexions a Internet i tot això amb una empresa local sense grans pressupostos inicials. Mesos més tard i seguint la nostra iniciativa altres operadors com Adamo van agafar la nostre idea i també van comercialitzar un producte de 1000 Mbps similar. Sabem que som un punt de referència tècnica per a molts operadors nacionals i que se'ns mira i segueix d'aprop".

L'operadora global catalana és actualment líder en connexions de fibra òptica a Manresa amb una cobertura superior al 80% de la ciutat i amb la previsió de finalitzar l'estesa aquest estiu. Actualment és l'operadora amb més cobertura de fibra òptica pròpia a la capital del Bages per sobre de Movistar i Jazztel. 

Meritxell Bautista, Directora Comercial i de negoci de Fibracat, explica que Fibracat està preparada per fer el salt a totes les poblacions més grans de la comarca "amb un producte propi i diferencial". Actualment ja s'està donant servei total a Manresa, Callús i Sant Fruitós de Bages. Bautista afirma que "el plà de negoci de Fibracat inclou que en el 2017 serem líders a tota comarca i iniciarem la conquesta de Catalunya. Al 2020 hem d'estar competint a les quatre comarques catalanes amb un producte de fibra òptica, mòbil 4G i TV a la carta propi de Fibracat".