El Geoparc passa examen amb els avaluadors de la Xarxa Mundial de Geoparcs Unesco

La visita dels representants de la xarxa de Geoparcs s'ha realitzat amb la finalitat de revalidar el títol durant quatre anys més

Els avaluadors de la Xarxa Mundial de Geoparcs a la Catalunya Central
Els avaluadors de la Xarxa Mundial de Geoparcs a la Catalunya Central | Geoparc
Redacció
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:28h
El japonès Setsuya Nakada -professor del Centre de Recerca de l'Insitut Reial de Volcans i Terratrèmols de la Universitat de Tòkio i expert avaluador de la Xarxa Unesco de Geoparcs, regió Àsia Pacífic- i l'italià Aniello Aloia -coordinador nacional dels Geoparcs Mundials Unesco italians i gerent del Parc Nacional i Geoparc del Cilento-, han estat els darrers dies de visita al Geoparc de la Catalunya Central per avaluar la revalidació del títol Geoparc Unesco per a quatre anys més.

Durant les darreres jornades han visitat, entre d'altres, Montserrat; les coves de Collbató i del Toll; forns de calç a Collbató; les tines de la Vall del Flequer; el celler Oller del Mas; el Poble Vell, guixeres i falla del Mig Món a Súria; la Sèquia i la falla del Guix a Sallent; el Molí del Mig, el nucli antic i el Puig de la Balma a Mura; i la Seu i el projecte Manresa 2022 a la ciutat de Manresa.

La seva visita serveix per avaluar el funcionament del Geoparc, la implicació del sector públic i privat, el patrimoni geològic, natural, cultural i gastronòmic, els equipaments i els projectes de futur. A finals de setembre, en una reunió de la Xarxa Europea de Geoparcs es farà públic el veredicte final que marcarà la permanència del Geoparc de la Catalunya Central a la Xarxa Mundial de Geoparcs Unesco. Aquesta revalidació es fa cada quatre anys. El conseller comarcal de Turisme, Josep Canals, ha explicat que "els avaluadors s'han mostrat molt interessats, receptius i interrogadors en el sentit positiu. Ja ens han fet alguna recomanació i proposta, però ara estem a l'espera del resultat final".