Ciutadans diu que alliberar la C-16 «surt car» i reclama el desdoblament de la C-55

Ciutadans ha fet parada a l'estació de Renfe de Manresa per demanar millores en la línia
Ciutadans ha fet parada a l'estació de Renfe de Manresa per demanar millores en la línia | Pere Fontanals
21 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:59h
Ciutadans ha fet campanya a Manresa aquest dimarts al matí visitant el mercat ambulant de la Font dels Capellant i reunint-se amb membres de la junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. La delegació, encapçalada pel diputat bagenc Antonio Espinosa, i la diputada responsabole d'infraestructures del partit, Marina Bravo, s'ha desplaçat fins a l'estació del Nord on diversos militants repartien propaganda en una carpa sota un sol de justícia.

En l'atenció als mitjans, Antonio Espinosa s'ha queixat de l'actitud que té Adif amb la línia de rodalies de Manresa que "fa perdre competitivitat al Bages i al Berguedà respecte de les altres comarques", fins al punt que "s'ha notat un inici de despoblament" en aquestes comarques. Espinosa ha reivindicat el transport ferroviari com el més adequat per al transport de mercaderies assegurant que "no pot ser que aquí aquest transport sigui del 3% quan a Europa és vora el 10%".

Quant al transport per carreteres, el diputat de Ciutadans ha assegurat que l'alliberament de la C-16 "no solucionaria el transport de matèries pesades" de manera que Ciutadans "aposta decididament per al desdoblament de la C-55, com a mínim fins al túnel de Bogunyà". Espinosa ha recordat, a més a més, que l'alliberament de la C-16 tindria uns costos molt alts per al conjunt de la població com es pot veure, actualment, "amb el nou sistema de descomptes i bonificacions, que s'ha demostrat poc efectiu i molt opac".

Per la seva part, Marina Bravo, a explicat que Ciutadans no creu "que el traspàs de Rodalies a la Generalitat sigui la solució aequada, ja que l'ideal és que es donin solucions integrals per a tot el territori". La diputada responsable d'infraestructures ha instat Adif "a fer bé les coses i a millorar les línies de tren per a què es pugui oferir un bon servei i sigui un sistema de transport competitiu".

A la representació de Ciutadans l'han acompanyat durant la seva estada a Manresa dos diputats més de la formació, i els dos regidors que el partit té a Manresa, Andrés Rojo i Miguel Cerezo.
Arxivat a