L'ICS a la Catalunya Central incorpora 25 nous professionals en formació

Foto de grup dels especialistes que s'incorporen a l'ICS a la Catalunya Central
Foto de grup dels especialistes que s'incorporen a l'ICS a la Catalunya Central | ICS
Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:20h
Aquest divendres passat, a primera hora de la tarda, es va celebrar a la seu de la Gerència Territorial Catalunya Central de l'ICS l'acte de benvinguda als 25 nous especialistes en formació, majoritàriament residents de medicina però també d'infermeria. Aquests joves professionals conviuran durant els propers anys amb els seus tutors i la resta de companys dels equips d'atenció primària i dels hospitals de les comarques centrals.

En el decurs de l'acte va pronunciar unes paraules de benvinguda i acollida la gerent de l'ICS a la Catalunya Central, Anna Aran, i per part de la Unitat Docent (que va ser acreditada el setembre de 2009 pel Ministeri de Sanitat i Polítiques Socials) el cap d'estudis, Joan Deniel, i la presidenta de la subcomissió d'infermeria, Montse Sallés. L'àmbit d'actuació de la Unitat és l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona.

Les metgesses i els metges es formaran a la Unitat Docent durant un període de quatre anys i les infermeres, durant dos anys. Tots els professionals que ara s'han integrat esdevindran especialistes en formació de medicina i infermeria de família i comunitària.

La conferència va anar a càrrec de la doctora Sara Sánchez, coordinadora docent de l'Equip d'Atenció Primària Manlleu, que d'una forma planera i pedagògica es va apropar a la figura dels especialistes en formació a partir de la seva experiència mateixa.